Програма відновлення історичного центру Ужгорода та інші рішення сесії міськради

Опубліковано: Жовтень 15, 2020

Програма відновлення історичного центру Ужгорода та інші рішення сесії міськради

На початку сьогоднішньої сесії Ужгородської міськради міський голова Богдан Андріїв зняв із порядку денного всі проєкти рішень, які стосуються "земельних" питань. Одним із перших депутати підтримали рішення про створення системи зберігання і використання геопросторових даних на території Ужгорода. Також міські обранці ухвалили рішення про створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ужгородської міської ради. Іншим рішенням затвердили Статут Центру.

Ще одним рішенням затвердили положення про конкурс на посади керівника та педагогічних працівників «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», а також положення про конкурс на посади керівника та педагогічних працівників комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Ужгородської міської ради.

Депутати проголосували також за затвердження у новій редакції Статуту «Інклюзивно-ресурсного центру № 1». Іншим рішенням ухвалили Положення про управління освіти Ужгородської міської ради, воно буде введене в дію з 1 січня 2021 року.

Ще одним рішенням на сесії доповнили Програму фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам м. Ужгород на 2020 рік. Зокрема, йдеться про те, що пільги на житлово-комунальні послуги надаються в розмірі 100 % знижки плати у межах соціальних стандартів (відповідно до постанови КМУ). На виконання рішення департамент праці та соціального захисту населення та департамент фінансів повинні організувати перерахунок і профінансувати надані пільги за послуги з розподілу природного газу за період з 1 жовтня цього року.

Прийняли зміни та доповнення до Програми фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам м. Ужгород на 2021 рік.

Понад двом десяткам ужгородців на сесії міськради ухвалили рішення надати матеріальну допомогу на лікування. Іншими рішеннями затвердили Програму мобілізаційної підготовки м. Ужгород на 2021 рік та Програму надання матеріально-технічної допомоги Ужгородському зональному відділу Військової служби правопорядку у Збройних Силах України на 2021-2022 роки.

Затвердили депутати і Програму надання шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території міста, на 2021-2022 роки. На виконання Програми передбачили 800 тис. грн. Діятиме у 2021 році і Програма підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які укладуть контракт у наступному році.

Затвердили на сесії міськради Ужгорода і Програму мобілізаційної підготовки м. Ужгород на 2021 рік. Іншим рішенням ухвалили Програму надання матеріально-технічної допомоги Ужгородському зональному відділу Військової служби правопорядку у Збройних Силах України на 2021-2022 роки. Крім того, затвердили на сесії і Програму приватизації об’єктів комунальної власності на 2021-2023 роки, комплексну Програму відновлення історичного центру м. Ужгорода на 2021-2023 роки, Програму реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2021-2023 роки.

Крім того, на сесії внесли зміни до кількох програм: фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгорода на 2018 – 2022 роки; капітального ремонту житлового фонду на 2018 – 2022 роки; благоустрою міста Ужгорода на 2018 – 2022 роки, також до Програми економічного і соціального розвитку Ужгорода на 2020 рік.

Також депутати затвердили тимчасову форму примірного договору оренди комунального майна територіальної громади Ужгорода та додатковий перелік підприємств, установ, організацій, які надають населенню соціально важливі послуги на території міста.

Іншим рішенням сесії збільшили розмір статутного капіталу комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода» на 2млн 500 тис. грн за рахунок грошового внеску власника (Ужгородської міської ради) і 2 млн 977 тис. 157 грн за рахунок майнового внеску власника (Ужгородської міської ради) та затвердили його в розмірі 113млн 819 тис. 628 грн.

Внесли й зміни в межах затвердженої структури та штатної чисельності міськради, зокрема перейменували департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради у департамент соціальної політики Ужгородської міської ради.

Крім того, затвердили положення про департамент соціальної політики Ужгородської міської ради, про управління з питань праці та зайнятості населення Ужгородської міської ради; про відділ з питань запобігання та виявлення корупції Ужгородської міської ради, про управління правового забезпечення Ужгородської міської ради.