Програму «Безпечне місто Ужгород на 2023-2026 роки» та інші рішення прийняли на черговому засіданні виконкому

Опубліковано: Серпень 25, 2021

Програму «Безпечне місто Ужгород на 2023-2026 роки» та інші рішення прийняли на черговому засіданні виконкому

Програма, яку згодом внесуть на розгляд сесії міської ради,  спрямована на покращення безпеки та громадського порядку в Ужгороді, впорядкування паркування автомобілів, забезпечення роботи системи відеоспостереження.

 Метою Програми є також підвищення ефективності роботи правоохоронних органів,  профілактики злочинності, боротьби з нею, охорони прав, свобод та інтересів мешканців міста і посилення взаємодії з органами місцевого самоврядування у протидії всім формам злочинності. На реалізацію Програми на 4 роки передбачено 10 млн грн.

Також на цьоготижневому засіданні виконкому затвердили Положення про плату за навчання у комунальних мистецьких школах Ужгорода:

фортепіано, гітара, вокал, бандура, струнно-смичкові, духові та ударні інструменти, хоровий відділ, відділення хореографії, театрального та образотворчого мистецтва – 280 грн;

баян, акордеон, мандоліна, домра, цитра, цимбали – 240 грн;

Директори мистецьких шкіл мають право встановлювати пільги окремим категоріям дітей. Зокрема, повністю звільнити від оплати за навчання:

дітей із багатодітних сімей (троє і більше дітей до 18 років);

дітей із малозабезпечених сімей;

дітей з інвалідністю;

дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців шкіл-інтернатів, дитячих будинків, дітей, які перебувають на патронаті або знаходяться під опікою, дітей пенсіонерів за умови, що одержувана ними пенсія є єдиним джерелом існування сім’ї і розмір її не перевищує на даний час мінімальної заробітної плати на місяць;

дітей, матері яких нагороджені орденом «Мати – героїня»;

дітей осіб з інвалідністю війни І, ІІ та ІІІ груп, дітей військовослужбовців, які загинули при виконанні службових обов’язків, або стали особами з інвалідністю І чи ІІ групи;

дітей співробітників правоохоронних органів, журналістів, які загинули при виконанні службових обов’язків;

дітей, батьки яких постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;

дітей, батьки яких загинули у зоні проведення АТО/ООС;

дітей, батьки яких мають статус учасника бойових дій та на яких розповсюджується дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

Документ передбачає, що можна звільнити від оплати за навчання на 50%:

дітей батьків-осіб з інвалідністю праці І та ІІ групи загального захворювання;

дітей, які втратили одного з батьків (напівсиріт);

дітей матерів-одиначок.

Не пізніше, ніж за 30 календарних днів, оголосити конкурс із перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування№№11, 38, 156 та 158 – таке рішення підтримали члени виконкому.

Також затвердили примірну форму Договору про надання послуг із перевезення автомобільним транспортом в умовах надзвичайних ситуацій.

Крім того, надали на засіданні виконкому Ужгородської міської ради сьогодні паспорти відкритих літніх майданчиків для підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства на термін до кінця цього року:

на 15 місць на вул. Корзо, 5 (кафе) площею 21 кв. м у центральній зоні;

на 6 місць на вул. Івана Ольбрахта, 3 (кафе) площею 18 кв. м у центральній зоні;

на 40 місць на вул. Минайській, 16 (кафе) площею 56 кв. м у серединній зоні;

на 28 місць на вул. 8-го Березня, 48 (кафе) площею 50 кв. м у периферійній зоні на орендованій земельній ділянці;

на 21 місце на пл. Шандора Петефі, 8 «а» приміщення 1 (кафе) площею 39 кв. м у центральній зоні;

на 26 місць на пл. Шандора Петефі, 8 «а» приміщення 2 (кафе) площею 37 кв. м у центральній зоні.

Члени виконкому надали і дозвіл на встановлення та облаштування дитячого майданчика на земельній ділянці комунальної власності на вул. Минайській, 25 (біля першого під’їзду) релігійній громаді церкви євангельських християн-баптистів Ужгорода «Нова Надія» з умовою дотримання державних будівельних норм.

Релігійна громада спільно з ПП «УжБудСервіс» має оформити паспорт прив’язки дитячого майданчика та взяти його на обслуговування; забезпечувати експлуатацію майданчика відповідно до нормативно-правових актів із техніки безпеки; утримувати майданчик у належному стані під час експлуатації.

В Ужгородській міській раді утворили житлову комісію з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам – ще одне з рішень, прийнятих на засіданні. Затвердили і Положення про цю комісію. Житлову комісію утворили для ведення обліку, визначення осіб, яким будуть надані житлові приміщення з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Вона також розглядатиме заяви про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та членів їхніх сімей, що потребують надання житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, які звернулись у виконком міської ради. За результатами розгляду поданої заяви про взяття на облік з вичерпним переліком документів комісія затверджуватиме висновок із рекомендаціями про взяття внутрішньо переміщеної особи на облік або надаватиме обґрунтовану відмову, а також протягом 30 днів з дня затвердження висновку подаватиме його на розгляд виконавчого комітету Ужгородської міської ради.

Внесли на засіданні виконкому і зміни до меж виборчих дільниць:

– межі виборчої дільниці № 210719 доповнили вулицею Михайлівською;

– межі виборчої дільниці № 210727 доповнили будинком № 169 на вул. Михайла Салтикова-Щедріна та вулицями Юрія Керекеша, Анатолія Кралицького, Петра Угляренка, Корвалліською та Олени Теліги;

– межі виборчої дільниці № 210728 доповнили вулицями Миколи Попенка та Левка Лук’яненка;

– межі виборчої дільниці №210740 доповнити будинком №91 на вул. Юрія Гагаріна.

Відділ ведення Державного реєстру виборців має підготувати відповідне подання та направити до ЦВК.