Програму "Безпечне місто", звіт про виконання міського бюджету у І півріччі прийняли на черговій сесії Ужгородської міськради

Опубліковано: Вересень 09, 2021

Програму

 На черговій сесії, яка відбулася 7 вересня, депутати міськради обласного центру першим питанням затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за І півріччя цього року.

 За цей період в бюджет надійшло 105,5 % уточненого планового показника, надходження до спеціального фонду склали 122,8 % до плану.

У порівнянні з таким же періодом минулого року зростання склало 14% – за рахунок зростання заробітної плати та розміру ставок місцевих податків. Детально всі показники викладено в рішенні, з яким можна ознайомитися на сайті Ужгородської міської ради.

Також підтримали депутати рішення «Про прогноз бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2022-2024 роки».  Мета прогнозу – запровадження середньострокового бюджетного прогнозування для встановлення взаємозв’язку між стратегічними цілями розвитку міста та можливостями бюджету.

При розробці документу враховували основні прогнозні показники економічного та соціального розвитку Ужгорода, підвищення розміру мінімальної заробітної плати, динаміку надходжень до бюджету за 2019 – 2020 роки та очікуване виконання за 2021 рік тощо.

Ухвалили на сесійному засіданні і Програму створення та поповнення міського матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у місті Ужгород на 2022-2026 роки.

Матеріальний резерв передбачає запас будівельних і пально-мастильних матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, продовольства, техніки, технічних засобів та інших матеріальних цінностей для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання допомоги постраждалим, проведення невідкладних відновлювальних робіт тощо.

Реалізація основних завдань Програми дасть змогу забезпечити належне реагування щодо попередження та запобігання надзвичайним ситуаціям, підвищити рівень готовності аварійно-рятувальних служб, мінімізувати наслідки надзвичайних ситуацій, оперативно реагувати на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Крім того депутати Ужгородської міськради підтримали Програму «Безпечне місто Ужгород на 2023-2026 роки». Вона спрямована на покращення безпеки та громадського порядку в Ужгороді, впорядкування паркування автомобілів, забезпечення роботи системи відеоспостереження.

Метою Програми є також підвищення ефективності роботи правоохоронних органів,профілактики злочинності, боротьби з нею, охорони прав, свобод та інтересів мешканців міста і посилення взаємодії з органами місцевого самоврядування у протидії всім формам злочинності. На реалізацію Програми на 4 роки загалом передбачено 10 млн грн.

Ухвалили на сесії і надання матеріальної допомоги кільком ужгородцям на лікування. Проєкт рішення доповнили пунктом про хлопчика з важкою недугою, якому виділили 73 тис. грн.

Внесли і зміни до низки міських цільових програм – Програми інформатизації діяльності виконавчих органів влади, Програми сприяння виконанню рішень судів, Програми забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених, Програми «Власний дім».

Також достроково припинили дію Програми утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2021-2023 роки – у зв’язку зі створенням комунальної установи «Стадіон «Авангард».

Депутати Ужгородської міської ради на сесії збільшили розмір статутного капіталу двох комунальних підприємств. Так,на 200 тис. грн. збільшили статут КП «Архітектурно-планувальне бюро» та затвердили його в розмірі 850 тис. грн. На 5 млн 341 тис грн. збільшили розмір статутного капіталу КП «Водоканал м. Ужгорода» і затвердили його в розмірі 124 млн 69 тис. грн. Рішення ухвалили для приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України.

З метою оптимізації роботи міської ради та її  виконавчих органів, раціонального використання матеріальних, фінансових та людських ресурсів депутати міської ради підтримали проєкт рішення про перейменування департаменту міського господарства на департамент міської інфраструктури та вирішили реорганізувати шляхом приєднання до департаменту міської інфраструктури управління капітального будівництва та управління муніципальної варти.

Комісія з реорганізації має вжити необхідних заходів для проведення процедури реорганізації управління капітального будівництва Ужгородської міської ради та управління муніципальної варти шляхом приєднання до департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради відповідно до вимог чинного законодавства.

11 учасникам бойових дій на сесії міськради затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у власність. Також ухвалили рішення про надання учасникам бойових дій, юридичним та фізичним особам дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень.

Крім того, депутати надали згоди на складання та затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), підтримали 10 проєктів рішень про приватизацію земельних ділянок шляхом викупу, що поповнить міський бюджет на 2 млн грн.

Загалом цього тижня на сесії Ужгородської міської ради розглянули 25 проєктів рішень із доповненнями, які стосувалися питань землевпорядкування та землеустрою.