Програму комплексного лікування серцево-судинних захворювань затвердили, зокрема, на черговому засіданні виконкому

Опубліковано: Січень 25, 2023

Програму комплексного лікування серцево-судинних захворювань затвердили, зокрема, на черговому засіданні виконкому

Програму запобігання смертності та інвалідності внаслідок серцево-судинних захворювань на 2023 – 2025 роки погодили сьогодні на черговому засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Програма передбачає комплексний підхід до лікування серцево-судинних захворювань від профілактики до високотехнологічних методів діагностики:

виявлення хворих з високим ризиком серцево-судинних ускладнень;

ведення реєстру хворих, які потребують стентування коронарних артерій;

поліпшення діагностики у хворих із порушеннями коронарного кровообігу, мозкового кровообігу, кровообігу в периферичних артеріях, своєчасна діагностика серцево-судинних захворювань та застосування сучасних методів лікування хворих.

Ресурсне забезпечення програми на 2023 – 2025 роки з міського бюджету становить близько 61 млн грн. Програму незабаром розглянуть на сесії Ужгородської міської ради.

Погодили на засіданні і програму «Поліцейський офіцер громади» на 2023 рік.

Програма передбачає посилення взаємодії поліції та органу місцевого самоврядування щодо охорони публічного порядку та боротьби зі злочинністю на території громади, забезпечення належної матеріально-технічної підтримки діяльності поліцейських офіцерів громади, підвищення рівня ефективності роботи поліцейського офіцера громади, створення безпечного середовища для мешканців територіальної громади Ужгорода. Фінансування Програми передбачено у розмірі понад 1,5 млн грн. Документ також ще внесуть на розгляд на сесії Ужгородської міської ради.

Ухвалили члени виконкому і рішення про затвердження лімітів споживання енергоносіїв на 2023 рік для закладів освіти міста, управління освіти Ужгородської міської ради, комунальних установ «Інклюзивно-ресурсний центр №1» та «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Підтримали і проєкт рішення про надання дозволу на передачу модульної котельні, що розташована на вул. Андрія Палая, 2в, з балансу закладу дошкільної освіти №1 загального розвитку на баланс Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7.

Також підтримали рішення про встановлення скоригованих тарифів на послуги поводження з побутовими відходами (захоронення), які надає комунальне підприємство «КАТП-072801». Попереднє рішення визнали нечинним.

Ще одним рішенням взяли до відома Звіт про роботу управління державного архітектурно-будівельного контролю за 2022 рік.

Кілька рішень, що стосуються дітей, розглянули члени виконкому в закритому режимі. Зокрема, про визначення місця проживання дитини, визначення способу участі у вихованні дитини, надання статусу, встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною, надання дозволів на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти.