Програму соціальної підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, підтримали на засіданні виконкому Ужгородської міськради

Опубліковано: Червень 07, 2023

Програму соціальної підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, підтримали на засіданні виконкому Ужгородської міськради

Програму соціальної підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною на 2023-2025 роки підтримали сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міської ради. Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Програмою передбачено:

  1. Надання одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни (І групи – 30 000 гривень, ІІ групи – 20 000 гривень, ІІІ групи – 10 000 гривень)
  2. Надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, які отримали поранення/травму у період запровадження воєнного стану в Україні (5 тисяч гривень).
  3. Щомісячну виплату грошової компенсації витрат на автомобільне паливо особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (з розрахунку 50 літрів на місяць).
  4. Надання одноразової матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (300 000 гривень).
  5. Відшкодування за санаторно-курортне лікування ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (вартість путівки).

Проголосували члени виконкому і за оновлений Порядок електронної реєстрації дітей у заклади дошкільної освіти та дошкільні підрозділи закладів загальної середньої освіти Ужгородської міської територіальної громади. Цим документом конкретизували порядок дій під час реєстрації дітей у дитсадки та порядок зарахування.

Так, зокрема, заявка про зарахування дітей до закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти Ужгородської міської територіальної громади подається виключно через офіційний вебсайт Ужгородської міської ради (https://rada-uzhgorod.gov.ua/) з використанням сервісу «Кабінет ужгородця». Наявність у реєстрі заявки є обов’язковою умовою зарахування дитини до закладу освіти.

Порядок поширюється на всіх заявників, які бажають зареєструвати дітей у дитсадки та дошкільні підрозділи закладів загальної середньої освіти. Заявки, подані згідно з попереднім рішеннями виконкому, повторної реєстрації не потребують.

Погодили члени виконкому і місце встановлення меморіальної дошки народному художнику України Івану Шутєву (1933 – 2019) на фасаді будинку на вул. Цегольнянській, 11. Функції замовника поклали на Михайла Беленя, який має виготовити проєкт меморіальної дошки та погодити його на засіданні науково-художньої ради при виконавчому комітеті Ужгородської міської ради.

10 суб’єктам господарювання надали паспорти відкритих літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства терміном на 1 рік:

–  кав’ярні на пл. Шандора Петефі, 30 «а» – на 3 посадкові місця;

– кав’ярні у провулку Центральному, 2 прим. 8  – на 3 посадкові місця

– кав’ярні на вул. Корзо, 13 – на 11 посадкових місць

– кав’ярні на пл. Шандора Петефі, 26  – на 9 посадкових місць

– кав’ярні на просп. Свободи, 25 прим. 2 – на 10 посадкових місць

– кав’ярні на пл. Театральній, 15 прим. 2 – на 23 посадкові місця

– кав’ярні на вул. Льва Толстого, 12 – на 32 посадкові місця

– кав’ярні на пл. Корятовича, 5«а» – на 11 посадкових місць

– кав’ярні на вул. Льва Толстого, 12 – на 46 посадкових місць

– кав’ярні на пл. Корятовича, 7 – на 14 посадкових місць.