Програми підтримки військових – серед рішень, які підтримали сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міської ради

Опубліковано: Січень 18, 2023

Програми підтримки військових – серед рішень, які підтримали сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міської ради

Так, члени виконкому підтримали Програму надання матеріально-технічної допомоги Ужгородському зональному відділу Військової служби правопорядку у Збройних Силах України на 2023-2024 роки.

Програма, зокрема, передбачає матеріально-технічне забезпечення підрозділів, підвищення спроможності та поліпшення умов несення служби військовослужбовців, розвиток та покращення інфраструктури відділу, підтримання мобілізаційної готовності відділу на належному рівні, забезпечення необхідного для військовослужбовців військових частин, установ та організацій, що дислокуються в Ужгороді.

Загальний обсяг фінансування Програми з міського бюджету становить 2 млн грн.

Проголосували і за Програму підтримки військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань та парамілітарних організацій. Документ  передбачає виконання заходів із надання посильної допомоги у матеріально-технічному забезпеченні військових.

Ресурсне забезпечення програми становить 3 млн грн, зокрема 600 тисяч грн – з міського бюджету, решта – з інших джерел, не заборонених законодавством.

Погодили також Програму надання шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території міста на 2023-2024 роки.

Основні її завдання:

- забезпечення належної боєздатності військових частин А-1778, 3115 Національної гвардії України в мирний та воєнний час;

- підвищення рівня культурно-виховної роботи у військових частинах;

- участь у військово-патріотичному вихованні молоді.

Ресурсне забезпечення програми з міського бюджету становить понад 52,2 млн грн (44,8 млн грн на 2023 рік і понад 7,4 млн грн на 2024 рік).

Усі три програми ще внесуть на розгляд сесії Ужгородської міської ради.

Також члени виконкому затвердили перелік актів списання багатоквартирних житлових будинків із комунального балансу міста за адресами: вул. Канальна, буд. 33 та вул. Мукачівська, буд. 13.

Департамент міської інфраструктури має зняти багатоквартирні житлові будинки з балансу в установленому законом порядку. Голова правління ОСББ «Канальна, 33», співвласники будинку на вул. Мукачівській, 13 повинні забезпечити  належне утримання спільного майна багатоквартирного будинку; прибирання прибудинкової території, підвалів, технічних поверхів та покрівлі тощо.

На сьогоднішньому засіданні підтримали й проєкт рішення «Про організацію громадських робіт у 2023 році». Погодили види громадських робіт, які мають корисну спрямованість, відповідають потребам міста, сприяють соціальному розвитку засуджених і порушників та не належать до робіт, що пов’язані з ризиком для життя.

Йдеться про громадські роботи на таких підприємствах міста:

- КП «Парк культури та відпочинку «Під замком»;

- КП «Ужгородський комбінат комунальних підприємств»;

- КП «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство»;

- КНП «Центральна міська клінічна лікарня»;

- КНП «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня»;

- КНП «Ужгородський міський пологовий будинок».

Керівники зазначених підприємств повинні організувати робочі місця для проведення громадських робіт, створити безпечні умови праці, забезпечити технічними засобами та інвентарем тощо.

Також розглянули кілька проєктів рішень. що стосувалися зовнішньої реклами: 5 заявникам погодили термін дії дозволів на її розміщення, двом – відмовили.