Проєкт рішення виконкому "Про тариф на міські пасажирські перевезення" розглянули сьогодні в Ужгородській міській раді

Опубліковано: Серпень 30, 2021

Проєкт рішення виконкому
Проєкт регуляторного акта – проєкт рішення виконкому "Про тариф на міські пасажирські перевезення" – розглянули сьогодні в Ужгородській міській раді на засіданні комісії з питань реалізації державної регуляторної політики.
Відзначалося, що з приводу необхідності підвищення тарифу звернулися перевізники, які працюють на автобусних маршрутах в Ужгороді. Із розрахунків, які надали перевізники та опрацювали працівники управління економічного розвитку міста, зараз тариф слід підняти з 7 гривень до 8. До речі, до 7 гривень вартість проїзду підвищили ще в 2019 році, а відтоді значно зросли всі складові тарифу. За нормативними документами перерахунок проводиться при зростанні складових від 10%.
У розрахунках враховували моніторинг перевезень, який проводили із залученням Ужгородського національного університету, але, як ішлося на засіданні комісії, уже впродовж півтора року на доходи перевізників дуже впливають і обмеження через коронавірус.
Кілька членів комісії наголошували також на тому, що реально перераховані відшкодування з міського бюджету перевізникам уже впродовж тривалого часу складають лише 30% від потреби, а також на тому, що Ужгород – один із небагатьох обласних центрів, де немає електротранспорту.
На слайдах – детальніше про основні складові тарифу на перевезення та як вони зросли, питома вага цих складових і які наслідки будуть, якщо тариф не підвищувати.
Остаточно рішення про підвищення тарифів приймається рішенням виконкому. Пропозиції та зауваження до проєкту регуляторного акту можна надавати виконавчому комітету Ужгородської міської ради в письмовій або електронній формі за адресою: 88000, м. Ужгород, пл. Поштова, 3 до 1 жовтня.