Придбання нових автобусів у лізинг, зменшення плати за дрібнороздрібну торгівлю, ненадання дозволів на розміщення МАФів на зелених зонах – серед рішень сьогоднішнього виконкому

Опубліковано: Квітень 28, 2021

Придбання нових автобусів у лізинг, зменшення плати за дрібнороздрібну торгівлю, ненадання дозволів на розміщення МАФів на зелених зонах – серед рішень сьогоднішнього виконкому

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Насамперед члени виконкому погодили Програму висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб, депутатського корпусу у засобах масової інформації на 2021-2025 роки. Документ ще мають підтримати депутати міської ради.

Окрім того, на виконкомі погодили і Програму фінансування витрат за надані пільги окремим категоріям громадян з послуг зв’язку на 2021-2023 роки. Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради. Наразі в Ужгороді таких пільг потребують 450 містян – переважно це літні люди.

Підтримали і Програму сприяння діяльності 3-го стрілецького батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України на 2021 рік. Фінансування Програми передбачене у розмірі 230 тис. грн, документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Ухвалили також кілька рішень щодо організації перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Зокрема, після проведення нового конкурсу та визначення переможця буде припинено дію договору із ТзОВ «Транс-Уж» про перевезення на маршрутах № 58 «Залізничний вокзал – УжНУ» та № 26 «в/м 555 – м-н Горяни – УжНУ». Внесли зміни до маршрутної мережі: маршрут № 19 «КПП «Ужгород» – м-н «Дравці» (через залізничний вокзал, речовий ринок) тепер для зручності пасажирів курсування заплановано через площу Шандора Петефі. Відповідно до рішення, слід не пізніше ніж за 30 календарних днів оголосити конкурс із перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Буде повторно оголошено конкурс ще й на автобусні маршрути №158 «пл. Корятовича – міський цвинтар «Барвінок» та №4 «пл. Корятовича — КПП «Ужгород» (через вул. Верховинську, Лозову, Сріблясту).

Також на засіданні затвердили у новому складі комісію з відбору банківської або фінансової установи для укладання договору фінансового лізингу. Проголосували і за те, щоб оголосити та провести конкурс з відбору банківської або фінансової установи для укладання договору фінансового лізингу на придбання 6 нових автобусів з низьким рівнем підлоги, із пасажиромісткістю не менше 100 осіб, екологічний показник стандарту не нижче Євро-5, комунальним підприємством “Ужгородський муніципальний транспорт”.

Від 1 травня цього року і до завершення карантинних заходів на території Ужгорода призупинили дію одного з пунктів Положення про дрібнороздрібну торгівлю, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків (фестивалів). Зокрема, зменшили на 50% плату за один день тимчасової/святкової дрібнороздрібної торгівлі, яка сплачується до цільового фонду соціально-економічного розвитку Ужгорода. Вона становитиме 1,5 % від розміру мінімальної заробітної плати за торгове місце (6 м кв.).

Не підтримали члени  виконкому розміщення тимчасових споруд (павільйонів) для провадження підприємницької діяльності – на вул. Минайській (біля будинку № 69), на вул. Олега Кошового (біля будинку № 13), на вул. Генерала Свободи, 9б та на вул. Августина Волошина №26.

Також члени виконкому вирішили уповноважити всіх працівників управління муніципальної варти Ужгородської міської ради на складання протоколів про адміністративні правопорушення.