Регламент роботи депутатів нового скликання та кілька звернень до керівників держави прийняли на сесії депутати Ужгородської міськради

Опубліковано: Лютий 03, 2021

Регламент роботи депутатів нового скликання та кілька звернень до керівників держави прийняли на сесії депутати Ужгородської міськради

На черговій сесії Ужгородської міськради, яка відбулася цього вівторка, 2 лютого, затвердили Регламент Ужгородської міської ради нового – VIII скликання. Рішення про Регламент роботи міської ради попереднього скликання з усіма змінами та доповненнями втратило чинність.

Регламент – документ, який встановлює порядок скликання і проведення сесій ради, формування виконавчих органів, порядок прийняття рішень та звітів, здійснення контрольної діяльності, діяльність депутатів, посадових осіб тощо, обов’язковий для виконання всіма депутатами та посадовцями ради.

Також депутати проголосували за Програму підтримки Управління ДСНС України у Закарпатській області на 2021 рік. Основна мета Програми – покращення матеріально-технічної бази оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області для забезпечення безпеки громадян, моніторингу питань цивільного захисту тощо. На Програму передбачено 300 тис. грн.

 На сесії затвердили і Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Ужгорода. Її мета та завдання – створення безпечної велоінфраструктури в місті, включення велотранспорту в загальноміську транспортну інфраструктуру.

Концепцію потрібно враховувати підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, структурним підрозділам виконавчого комітету міськради при розробці проєктів із благоустрою, будівництва, реконструкції, капітальних ремонтів вулиць, транспортних споруд та всіх інших об’єктів міської інфраструктури.

Крім того депутати Ужгородської міськради доповнили річний план із підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік наступними: «Про затвердження примірного договору оренди комунального майна м. Ужгород», «Про затвердження Положення про надходження плати за тимчасове користування місцями комунальної власності для розташування рекламних засобів», «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Ужгород».

Матеріальну допомогу, зокрема на лікування, виділили на засіданні сесії Ужгородської міськради 20 малозабезпеченим ужгородцям.

Іншим рішенням внесли зміни до Програми розвитку земельних відносин та охорони земель у м. Ужгород на 2020-2022 роки, оскільки збільшився обсяг видатків для створення ефективного механізму регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами.

Погодили депутати міськради Ужгорода і рішення про передачу в оперативне управління закладу дошкільної освіти №31 “ПЕРЛИНКА” Ужгородської міської ради об’єктів комунальної власності за адресою: вул. Василя Докучаєва, 8, – будівлі дошкільного закладу літ. А, А1, а, а1 площею 958,7 кв.м.; двох складів, альтанки, міні-котельні та огорожі.

Ще одним рішенням на сесії міськради Ужгорода збільшили розмір статутного капіталу комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода» на 3 млн 320 тис. грн та затвердили його в розмірі понад 117 млн грн.

Збільшили і розмір статутного капіталу комунального підприємства «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» на 10,5 млн грн та затвердити його в розмірі майже 18 млн грн.

Також внесли на сесії зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2022 роки. Зокрема, збільшили видатки на підпрограму «Забезпечення підтримки комунальних підприємств для здійснення статутної діяльності» на 400 тис. грн для відшкодування дотації КП «КАТП-072801» за 9 місяців 2020 року.

Затвердили на сесії Програму утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2021-2023 роки.

Завданнями програми є:

утримання в належному технічному стані спортивні споруди;

приведення футбольних полів стадіону до належного стану;

ремонт та будівництво спортивних споруд;

придбання сучасного спортивного інвентарю.

Ресурсне забезпечення цієї цільової Програми на 2021-2023 роки – 16, 9 млн грн, зокрема 13,3 млн із міського бюджету, із них 4, 6 млн грн – на 2021 рік.

Крім того депутати проголосували за зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища міста Ужгород на 2018-2022 роки. У рішенні йдеться, зокрема, про забезпечення утримання зелених насаджень у парку «Підзамковий».

Змінили на сесії міськради назви кількох освітніх закладів Ужгорода:

навчально-виховний комплекс «Веселка» Ужгородської міської ради Закарпатської області – на Ужгородську початкову школу «Веселка» Ужгородської міської ради Закарпатської області;

навчально-виховний комплекс «Первоцвіт» Ужгородської міської ради Закарпатської області – на Ужгородську початкову школу «Первоцвіт» Ужгородської міської ради Закарпатської області;

навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад «Престиж» Ужгородської міської ради Закарпатської області – на Ужгородську початкову школу «Престиж» Ужгородської міської ради Закарпатської області;

спеціалізований навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» з поглибленим вивченням англійської мови «Пролісок» Ужгородської міської ради Закарпатської області – на Ужгородську початкову школу «Пролісок» Ужгородської міської ради Закарпатської області;

навчально-виховний комплекс «Ялинка» Ужгородської міської ради Закарпатської області – на Ужгородську початкову школу «Ялинка» Ужгородської міської ради Закарпатської області.

У новій редакції затвердили Статути цих освітніх закладів міста.

Засновником їх визнали Ужгородську міську раду, уповноваженим органом управління – управління освіти Ужгородської міської ради.

Ще одним рішенням, у зв’язку з необхідністю створення навчально-методичного центру з питань методичного забезпечення закладів освіти, затвердили Положення про управління освіти Ужгородської міської ради.

Кілька рішень на сесії Ужгородської міської ради ухвалили щодо містобудівної документації. Зокрема:

розробити «Проєкт внесення змін до детального плану території, обмеженої вулицями Єньківською, Загорською та Степана Фодора (район очисних споруд)»;

затвердити детальний план території, обмеженої вулицями Марка Черемшини, Мистецькою, Василя Стефаника, Степанівською та Об’їзною дорогою;

затвердити внесення змін у детальний план території в районі вул. Собранецької та КПП (масив 2);

затвердити детальний план території, обмеженої вулицями Капушанською, Льва Толстого, площею Богдана Хмельницького та проспектом Свободи;

затвердити детальний план території, обмеженої вулицями Орлиною, Кошицькою, Собранецькою, Керченською та територією житлового комплексу «5 Авеню»;

затвердити детальний план території, обмеженої вулицями Климента Тімірязєва, МіклошаБерчені, Криничною, Високою та межею міста;

внести зміни в детальний план території в районі вулиць Миколи Бобяка, Загорська.

Депутати міськради Ужгорода на сесії підтримали і скерування кількох звернень до керівництва держави.

Зокрема до:

– Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів звернення про неприпустимість зростання цін на постачання та розподіл електроенергії, газу;

– Кабінету міністрів України – про внесення змін та доповнень до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску, що необхідно для підтримки роботодавців з огляду на втрати через карантинні обмеження, викликані пандемією коронавірусу;

– Кабінету Міністрів, Верховної Ради України про необхідність дотримання прав ветеранів війни, виплат для їх соціального захисту;

– Кабінету Міністрів України про перегляд вимоги перевозити в  міських автобусах пасажирів лише за кількістю сидячих місць.

Міські обранці розглянули також 16 проєктів рішень із доповненнями, які стосувалися земельних питань. Зокрема, ухвалили рішення про надання учасникам бойових дій, юридичним та фізичним особам дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень.

40 учасникам бойових дій затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у власність.

Депутати також підтримали затвердження 36 технічних документацій щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та 4 проєкти рішень про приватизацію земельних ділянок шляхом викупу, що своєю чергою поповнить міський бюджет.