Ресурсну кімнату для психологічної підтримки школярів відкрили сьогодні в НВК "Гармонія"

Опубліковано: Лютий 09, 2023

Ресурсну кімнату для психологічної підтримки школярів відкрили сьогодні в НВК

Ресурсну кімнату, метою якої є психологічна підтримка школярів, зокрема дітей із родин у складних життєвих обставинах, а також внутрішньо переміщених осіб і сімей військовослужбовців, відкрили сьогодні в Ужгороді у навчально-виховному комплексі «Гармонія», що в мікрорайоні Доманинці.

В управлінні освіти міської ради наголошують, що така кімната дає можливість забезпечити доступ до оздоровчих послуг, активного дозвілля, профілактичних заходів з покращення емоційного та загального стану організму.

Простір облаштували за підтримки та фінансової допомоги в межах спільного проєкту з дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Асоціацією міст України. Обладнання на суму 284,3 тис. грн придбав ЮНІСЕФ, із міського бюджету профінансували 500 тис. грн на ремонтні роботи. Такі ж ресурсні кімнати з умовами надання психологічних, корекційно-розвиткових, реабілітаційних послуг дітям працюють ще у 4 навчальних закладах міста УПШ «Веселка», ЗДО №№39, 42, 36.
Сьогодні ресурсну кімнату в НВК «Гармонія» відвідали міський голова Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, начальниця управління освіти Наталія Баранюк, депутат міськради від цього округу Ігор Чорній, поспілкувалися з директоркою школи Мариною Карпинець та педагогами, оглянули також укриття, де діти перебувають під час повітряних тривог.