Рішення позачергової сесії міськради: допомога військовим, майбутнє перейменування вулиць

Опубліковано: Квітень 08, 2022

Міський голова Богдан Андріїв на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про рішення, прийняті на позачерговій сесії міськради та ситуацію в місті
Сьогодні відбулося позачергове засідання сесії міськради. Із найважливіших рішень:
– надання шефської допомоги 128-ій Закарпатській бригаді і окремому 15-му батальйону, загалом на 5 мільйонів гривень;
– додатково виділили гроші для закупівлі військовим спеціального одягу, бензопил, зарядних пристроїв, генераторів та інших необхідних їм речей. Про такі закупівлі будемо і надалі інформувати.
Розглянули також питання матеріальної допомоги ужгородцям, насамперед на лікування.
Прийняли рішення про демонтаж погруддя Олександра Пушкіна і за кілька годин його вже демонтували.
Доручили управлінню архітектури та містобудування підготувати рішення про перейменування всіх вулиць, площ, назви яких пов’язані з російськими діячами. Нові назви залежать від громади нашого міста. Буде загальноміське обговорення, громадські слухання, щоб усі могли долучитися до прийняття рішень.
Щодня спілкуємося з міжнародними організаціями, партнерами про надання допомоги Ужгороду, людям, які сюди приїхали, рятуючись від війни.
Збільшили сьогодні кількість працівників для реєстрації внутрішньо переміщених осіб, щоб швидше оформити людям документи.
Надходять гуманітарні вантажі, сьогодні прибули 3 вантажівки вартістю 105 тисяч євро від друзів із словацького міста Кощице.
дячний міжнародним партнерам, ужгородцям, волонтерам – спільно наближаємо нашу перемогу!