Рішення виконкому: в Ужгороді прийняття ВПО на житловий облік буде адмінпослугою, яка надаватиметься через ЦНАП

Опубліковано: Червень 08, 2022

Рішення виконкому: в Ужгороді прийняття ВПО на житловий облік буде адмінпослугою, яка надаватиметься через ЦНАП

На черговому засіданні виконкому міськради Ужгорода, 8 червня, ухвалили рішення про житловий облік внутрішньо переміщених осіб – утворено комісію з розгляду заяв на облік внутрішньо переміщених осіб, які потребують надання житлового приміщення для тимчасового проживання, затверджено положення про цю комісію і визначено, що рішення про прийняття на облік ухвалюється департаментом міської інфраструктури  на підставі висновку комісії. Прийняття на облік буде адмінпослугою, яка надаватиметься через ЦНАП.

 У положенні наведено перелік документів, які потрібно буде подавати для взяття на облік, підстави для відмови, права комісії, алгоритм організації її роботи.

Також на виконкомі розглянули проєкт рішення про виділення коштів із резервного фонду бюджету Ужгородської міської територіальної громади в 2022 році.

Зокрема, департамент міської інфраструктури визначили головним розпорядником, якому виділятимуть кошти з резервного фонду бюджету міста:

на реалізацію технічної документації – робочого проєкту «Капітальний ремонт труби д-630 мм, подачі води після освітлювачів на фільтри фільтрувальної станції на вул. Новодоманинській» у сумі 991 960 грн;

на реалізацію проєкту «Реконструкція території наявного полігону в с.Барвінок Ужгородського району – влаштування третьої карти для захоронення твердих побутових відходів» у сумі 6 101 195 грн.

Крім того, на засіданні погодили Програму забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних злочинів в Ужгороді на 2022 – 2024 рр. Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради.Серед основних завдань Програми – вирішення проблемних питань матеріально-технічного забезпечення Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області.Ресурсне забезпечення на 2022 – 2024 рр. загалом становить 320 тис. грн.

Ще одним рішенням члени виконкому погодили розміщення місць збору твердих побутових відходів закритого типу:

ОСББ «Шумна, 22» на вул. Шумній, 22 – вул. Острівна, 32 (площа 8 кв.м);

ОСББ «Шумна, 24» на вул. Шумній, 24 (площа 4 кв.м);

ТОВ «ХМГ» на вул. Шумній, 28, 32 – вул. Острівна, 20 (площа 8 кв.м).

Користувачі мають забезпечити належне та своєчасне утримання цих місць збору, а департамент міської інфраструктури – розробити і затвердити відповідні паспорти.

Прийняли й рішення демонтувати самовільно встановлені тимчасові споруди.  

Зокрема:

скло-пластикову конструкцію на вул. Августина Волошина, 21;

навіс на вул. Минайській,8.

Кілька рішень виконкому стосувалися інтересів дітей – про встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною; про надання дозволів 4 ужгородцям на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти; призначення опікуна над майном дитини; надання 13 дітям статусу дитини, позбавленої батьківського піклування та 6 дітям надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, зокрема з Луганської та Донецької областей.