Роботу гуманітарного центру "Совине гніздо" відзначили дружини українських дипломатів

Опубліковано: Серпень 03, 2023

Роботу гуманітарного центру
Керівниця БФ «Гуманітарний центр «Совине гніздо» Вікторія Синьо розповіла гостям про те, як працював центр і як організовували допомогу переселенцям, котрі покидали домівки переважно з мінімумом речей або ж зовсім без них у перші місяці повномасштабної війни. Зазначила, що з 25 лютого 2022-го пункт надання допомоги у «Совиному» організувала Ужгородська міська рада, представники якої із волонтерами до травня 2022 року працювали тут цілодобово. Минулого літа створили однойменний благодійний фонд, у якому працюють волонтери, серед них і переселенці, з понеділка до п’ятниці. Також Вікторія Синьо поінформувала про роботу з міжнародними партнерами, яку здійснюють для постійної підтримки ВПО.
Міський голова Богдан Андріїв під час зустрічі зазначив, що за останніми даними, які надали мобільні оператори, в Ужгороді зараз близько 40 тисяч переселенців, офіційно зареєстрованих понад 27,5 тисяч. Переважній більшості ВПО допомога потрібна постійно, адже ці люди здебільшого приїхали з регіонів, де ведуться активні бойові дії й змогли взяти з собою лише речі першої необхідності. Тому надзвичайно важливо доносити світу про нагальні потреби для нашої країни, про ту підтримку, яка необхідна українцям зараз і буде потрібна після Перемоги. Богдан Євстафійович попросив поважних пані підтримки у цьому, а також посприяти із налагодженням зв’язків із європейськими містами.
На зустрічі в гуманітарному центрі були також заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський, секретар Ужгородської міськради Ігор Чорній, заступники міського голови Вадим Борець та Іван Завидняк, керуючий справами виконкому Ужгородської міськради Василь Пинзеник, начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту міськради Ярослав Глагола.
Після того, як делегація оглянула гуманітарний центр, відбулося спілкування з волонтерами та внутрішньо переміщеними особами.