Роботу Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості обговорили сьогодні у міськраді

Опубліковано: Березень 13, 2023

Роботу Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості обговорили сьогодні у міськраді

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та його заступник Вадим Борець сьогодні зустрілися з в.о. директора Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Йосифом Кажміром.

На ознайомчій зустрічі спілкувалися щодо реорганізації, що відбулася в Закарпатському обласному центрі зайнятості, внаслідок якої було створено нові філії, зокрема Ужгородську філію Закарпатського ОЦЗ, до компетенції котрої входять Ужгород, Ужгородський район, Перечин та Великий Березний.

Йосиф Кажмір розповів про реалізацію активних програм у напрямку створення нових робочих місць, зокрема надання службою зайнятості компенсації роботодавцям ЄСВ за працевлаштування найбільш незахищених на ринку праці категорій громадян, можливостей отримання від служби зайнятості відшкодування частини фонду оплати праці за працевлаштованих безробітних, порядку отримання державних компенсацій за працевлаштування ВПО тощо. Додатково Йосиф Кажмір повідомив про реалізацію державної програми «Рука допомоги», згідно з якою особи з малозабезпечених сімей можуть скористатися можливістю отримати безвідсоткову позику на започаткування підприємницької діяльності.

Обговорили на зустрічі подальшу співпрацю, актуальну як для ужгородців, так і тих українців, які знайшли тут прихисток, рятуючись від російських окупантів.

Міський голова Богдан Андріїв зазначив, що зараз в Ужгороді налічують близько двох сотень релокованих підприємств, які, зокрема, є шукачами працівників, тому співпраця Ужгородської філії обласного центру зайнятості з відділом релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста сприятиме працевлаштуванню як ужгородців, так і внутрішньо переміщених осіб, які тут зареєстровані.

Детальніше з інформацією щодо актуальних програм шукачі роботи або роботодавці можуть ознайомитися на офіційному сайті Закарпатського ОЦЗ https://zak.dcz.gov.ua/, на сторінці Ужгородської філії Закарпатського ОЦЗ у соцмережі мережі «Фейсбук». Звертатися можна за адресою: Ужгород, вул. Андрія Новака, 45 або за номерами телефону: (0312) 64 98 36; (099) 470 13 00.