Програму виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки, квартири у м. Ужгород на 2023-2025 рр. затвердили на засіданні виконкому

Опубліковано: Жовтень 26, 2022

Програму виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки, квартири у м. Ужгород на 2023-2025 рр. затвердили на засіданні виконкому
На черговому засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради сьогодні підтримали Програму виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки, квартири у м. Ужгород на 2023-2025 роки. Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради. На реалізацію програми передбачено 815 тис. грн фінансування із бюджету громади.
Мета програми – у забезпеченні виготовлення та передачі технічних паспортів на багатоквартирні будинки об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та управителям при списанні будинків з комунального балансу, виготовлення технічних паспортів на квартири, які не приватизовані, з метою реєстрації права власності на них міськрадою.
Довідково. В Ужгороді нараховується 1179 багатоповерхових будинків, з яких на балансі департаменту міської інфраструктури міської ради – 554. ОСББ створено у 495 багатоквартирних будинках, у 58 – діють ЖБК, у 45 – будинкові комітети, 27 – відомчий житловий фонд.
Згідно з наданою інформацією колишніми надавачами послуг з утримання житлових будинків - ЖРЕРами, ТОВ, відсутні інвентарні справи на понад 350 житлових будинків.
За аналогічною Програмою у період 2018-2021 рр. виготовлено технічні паспорти на 42 багатоквартирні житлові будинки, із бюджету Ужгорода було профінансовано на це 741 тис. грн.
Також на засіданні виконкому надали дозволи на проведення робіт з порушення цілісності об’єктів благоустрою тривалістю 5 діб, за умови подвійного відновлення дорожнього покриття та гарантійного обслуговування ділянки розриття асфальтного покриття протягом 1 року після завершення робіт:
– для облаштування водопостачання та каналізації до адмінбудівлі на вул. Сергія Мартина, 4.
– для облаштування кабельної лінії електропередач 0,4 Кв до будівлі на вул. Закарпатській, 22.
– для заміни електричного кабелю 0,4 Кв між ПС – «Ужгород-1» до трансформаторної підстанції-223 на вул. Болгарській.
– для підключення багатофункціонального комплексу до системи водопостачання та каналізації на вул. Капушанській, 168а.
– для облаштування кабельної лінії 0,4 Кв житлового будинку на вул. Загорській, 23.
– для облаштування електропостачання житлового будинку на вул.Собранецькій, 74.
Члени виконкому міської ради затвердили й розпорядження міського голови про початок опалювального сезону в Ужгороді, розглянули та підтримали проєкти рішень щодо договорів найму житлових приміщень, прийняття на квартирний облік військовослужбовців, про приватизацію державного житлового фонду, про видачу службових ордерів, погодили КП «Водоканал м.Ужгорода» подання заяви і розрахункових документів до НКРЕКП на схвалення змін до Інвестиційної програми у сфері централізованого водопостачання та водовідведення на 2022 рік.