Розвиток паліативної допомоги, протидія домашньому насильству та організація таборів відпочинку для дітей – рішення виконкому

Опубліковано: Травень 15, 2019

Розвиток паліативної допомоги, протидія домашньому насильству та організація таборів відпочинку для дітей – рішення виконкому

Чергове засідання виконавчого комітету відбулося сьогодні, 15 травня, в Ужгородській міській раді. Найперше члени виконкому розглянули питання про підсумки опалювального сезону 2018 – 2019, затвердили заходи з підготовки комунальних підприємств, закладів освіти та охорони здоров’я Ужгорода до роботи в наступний осінньо-зимовий період.

Також на засіданні надали дозвіл на проведення впродовж 5 днів робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою: ГО “Інваліди військової служби – Закарпатський вимір” для облаштування водопостачання та каналізації житлового будинку на вул. Фріца Гленца, б/н.; ужгородцю для перенесення водопроводу в обхід земельної ділянки на вул. Міклоша Берчені, 55.

Також члени виконкому Ужгородської міськради погодили Програму “Розвиток паліативної та хоспісної допомоги у м.Ужгород на 2019-2023 роки”. Упродовж 5 років планується виділити на її реалізацію майже 14,5 млн. грн., із них у цьому році – понад 2,1 млн. грн. Нагадаємо, виїзна бригада паліативної допомоги працює в Ужгороді на базі міського центру первинної медико-санітарної допомоги із 2016 року. Щороку близько 400 ужгородців потребують паліативного догляду та підтримки, важкохворі люди, які знаходяться вдома, потребують якісних медичних послуг, соціально-психологічної допомоги тощо, а близько 90% паліативних хворих – знеболення.

Мета Програми – вдосконалення та подальший розвиток системи паліативної допомоги для забезпечення максимально можливої якості життя людям із невиліковною хворобою і обмеженим прогнозом життя, раннє виявлення та контроль больового синдрому, соціальної, духовної, психологічної підтримки хворого і його рідних; впровадження стандартів кваліфікованого надання паліативної допомоги; формування громадської думки для участі громадян і організацій у наданні паліативної допомоги; формування ефективної системи підготовки та підвищення кваліфікації медичних працівників із питань паліативної допомоги.

Організаційне забезпечення та координацію виконання Програми, контроль за її реалізацією здійснює управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради, відповідальним виконавцем є комунальне некомерційне підприємство “Ужгородський міський центр ПМСД”. Згодом Програму розглянуть також депутати на сесії Ужгородської міськради.

Іншим рішенням члени виконкому погодили міську Програму сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми на 2019-2020 роки. На її реалізацію заплановано понад 1,8 млн. грн., на 2019 рік – 665 тисяч. Цю Програму також остаточно ухвалюватимуть на сесії міськради Ужгорода.

Підтримали на засіданні і рішення про організацію таборів відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, з денним перебуванням в одну зміну терміном 14 днів. Табори діятимуть із 3 по 21 червня за кошти міського бюджету на базі:

– спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 3 з поглибленим вивченням англійської мови (90 дітей); спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов (150 дітей); загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 6 ім. В.С. Гренджі-Донського (120 дітей);

– багатопрофільного ліцею «Інтелект»-ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 (120 дітей);

– ЗОШ І-ІІІ ст. № 15 (120 дітей);

– ЗОШ І-ІІІ ст. № 19 (150 дітей);

– ліцею «Лідер»-ЗОШ І-ІІІ ст. № 20 (180 дітей).

У ці ж дати працюватиме табір відпочинку з денним перебуванням в одну зміну за батьківські кошти на базі НВК «Престиж».

Також члени виконкому Ужгородської міської ради надали паспорти відкритих літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства: 

– на 28 посадкових місць на вул. Мальовничій, 9 (кафе "Dudak") площею 72 кв м у периферійній зоні;

– на 36 місць на вул. Олександра Грибоєдова, 27 (кафе) площею 51 кв м у серединній зоні на власній земельній ділянці;

– на 58 місць на пр. Свободи, 45 (кафе "Prima Pizza") площею 82 кв м у центральній зоні;

– на 6 місць на вул. Марії Заньковецької, 19 (кафе) площею 9 кв м у серединній зоні;

– на 16 місць на вул. Михайла Грушевського, 51/12а (кафе "Beavers") площею 23 м2 у серединній зоні;

– на 26 місць на пл. Театральній, 13 (кафе "Riverside") площею 37 кв м у центральній зоні;

– на 11 місць на пл. Театральній, 8 (кафе) площею 20 кв м у центральній зоні;

– на 71 місце на вул. Дмитра Климпуша, 14 (кафе) площею 100 кв м у периферійній зоні на орендованій земельній ділянці;

– на 10 місць на вул. Тиводара Легоцького, 3а (кафе) площею 15 м2 у периферійній зоні.

Крім того, за заявами підприємців припинили дію паспортів відкритих літніх майданчиків:

– на 32 місця на вул. Залізничній, 3"а" (магазин-кафетерій) площею 54 кв м у серединній зоні;

– на 4 місця на вул. Корзо, 11/8 (кафе "Світ кави і чаю") площею 6 кв м у центральній зоні;

– на 4 місця на вул. Корзо, 11/8 (кафе "Світ кави і чаю") площею 6 кв м у центральній зоні;

– на 12 місць на вул. Марії Заньковецької, 19 (кафе ) площею 16 кв м у серединній зоні;

– на 6 місць на вул. Корзо, 3 (кафе ) площею 9 кв м у центральній зоні.

Погодили на засіданні виконкому і роботу в нічний час, із 22:00 до 08:00, терміном на 1 рік у магазині з кафетерієм «У Стаса» на вул. Олександра Бородіна, 21Г. У разі надходження інформації контролюючих та правоохоронних органів про порушення законодавства, обґрунтованих скарг мешканців міста встановлення нічного режиму роботи для цього закладу  переглянуть.