Сесія міської ради: депутати проголосували за прийняття 32 млн грн субвенції із держбюджету на капремонти вулиці Болгарської та колишньої райлікарні

Опубліковано: Грудень 16, 2021

Сесія міської ради: депутати  проголосували за прийняття 32 млн грн субвенції із держбюджету на капремонти вулиці Болгарської та колишньої райлікарні

Розгляд питань на першому пленарному засіданні чергової сесії міської ради Ужгорода 16 грудня почали зі звіту міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Ужгородської міської ради за 2021 рік.

Далі – затвердили звіт про виконання “Програми економічного і соціального розвитку м.Ужгород за січень – вересень 2021 року”. У документі наведено показники та аналіз на основі матеріалів усіх структурних підрозділів міської ради, підприємств і організацій міста, зокрема показники будівництва, реконструкції та капітального ремонту соціально-культурних та комунальних об'єктів, виконання цільових міських Програм.

Іншим рішенням затвердили Програму економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік.

Підтримали на сесії міської ради Програму, яка передбачає придбання 10 автобусів, оснащених електродвигунами та 10 зарядних станцій для Ужгорода.

Програма реалізовуватиметься на умовах співфінансування за кошти бюджету Ужгородської міської територіальної громади – 40% та державного бюджету – 60% загальної вартості Програми – понад 98 млн грн.

Проєкт «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської територіальної громади» пройшов відбір та включений до Плану заходів для реалізації проєктів цільових екологічних (зелених) інвестицій у період дії зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, які спрямовані на скорочення викидів або збільшення поглинання парникових газів, адаптацію до наслідків зміни клімату, який погоджено з Міністерством фінансів України.

Крім того, на сесії міськради Ужгорода внесли зміни до Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2018 – 2022 роки – збільшили на 450 тис. грн, до 5 мільйонів гривень фінансування для подальшого забезпечення відпуску ліків за рецептами.

Також депутати підтримали зміни до Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвитку вмісті Ужгород на 2020-2023 роки і збільшили на 2022 рік видатки для КНП “Ужгородська міська поліклініка” для придбання цифрового мамографа та комплекту обладнання для гістероскопії/цистоскопії на 4,8 млн грн.

Проголосували на сесії міськради Ужгорода і за Програму підтримки державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)» на 2022 рік. Мета її – надання матеріально-технічної допомоги, аби забезпечити належними матеріально-побутовими умовами осіб, взятих під варту та засуджених; зробити поточні ремонти у камерних приміщеннях, де утримуються жінки та неповнолітні, а також особи, засуджені до довічного позбавлення тощо. Заплановано фінансування у розмірі 500 тис. грн.

Підтримали депутати і Програму сприяння діяльності 3-го стрілецького батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України на 2022 рік. Програмою передбачено забезпечення можливості повноцінного виконання 3 стрілецьким батальйоном військової частини 3002 Нацгвардії України службового обов’язку щодо захисту прав і свобод громадян, активної протидії злочинності та забезпечення підтримання публічної безпеки і порядку.

Фінансування на Програму передбачили у розмірі 230 тис. грн

Також на сесії Ужгородської міської ради підтримали збільшення розміру статутного капіталу комунальних підприємств:

Комунального автотранспортного підприємства-072801 – на 8 млн 41 тис. 779,27 грн

Водоканалу м. Ужгорода – на 988,3 тис. грн

Ужгородського муніципального транспорту – на 20 млн 903,6 тис. грн.

Крім того депутати внесли зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2022 роки.

Підтримали сьогодні на сесії і зміни до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2021 рік, а також зміни до низки міських цільових програм:

– Програми відновлення історичного центру м. Ужгорода на 2021 – 2023 роки,

– Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2021 – 2023 роки,

– Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2022 роки,

– Програми економічного і соціального розвитку м. Ужгород на 2021 рік.

22,1 млн грн субвенції на капітальний ремонт в Ужгороді вулиці Болгарської та 10 млн грн. на капітальний ремонт районної лікарні на вулиці Минайській, яка нещодавно перейшла на баланс міської ради, передали за розпорядженнями Кабміну. Сьогодні на сесії міської ради депутати проголосували за прийняття коштів цих субвенцій із державного бюджету в бюджет Ужгородської міської територіальної громади.

Кільком ужгородцям виділили матеріальну допомогу, насамперед на лікування. Зокрема, по 10 тисяч гривень чотирьом ужгородкам та одному ужгородцю, мамі на лікування сина і 5 тисяч одинокому батьку на вирішення соціально-побутових питань.

Друге пленарне засідання відбудеться 22 грудня.