Сесія Ужгородської міської ради: збільшення розміру виплат родинам загиблих Героїв, зміни до низки міських цільових програм, прийняття коштів іншої субвенції до бюджету громади

Опубліковано: Березень 30, 2023

Сесія Ужгородської міської ради: збільшення розміру виплат родинам загиблих Героїв, зміни до низки міських цільових програм, прийняття коштів іншої субвенції до бюджету громади

Звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади за 2022 рік затвердили на черговому засіданні сесії міськради, що відбулося 30 березня. Управління економічного розвитку міста розробило звіт на основі наданих звітних матеріалів структурних підрозділів міської ради, підприємств і організацій міста з використанням аналітичних матеріалів та статистичних даних про розвиток міста у 2021 – 2022 роках.

Детально із документом можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

Підтримали депутати Ужгородської міської ради і зміни до Стратегії розвитку міста «Ужгород – 2030» та Плану заходів з її реалізації на 2024 – 2026 роки.

Як ідеться у супровідній записці до проєкту рішення, у межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» передбачається на безоплатній основі розроблення проєкту положень і змін до Стратегії розвитку міста «Ужгород – 2030» та Плану заходів з її реалізації на 2024 – 2026 роки, що дасть можливість забезпечити збалансований економічний та соціальний розвиток Ужгородської міської територіальної громади, ефективність використання природних, трудових і фінансових ресурсів в умовах воєнного стану та відновлення України.

Також на сесії внесли зміни до рішень міської ради про:

– комплексну Програму профілактики та протидії злочинності в місті Ужгород на 2021 – 2023 роки;

– Програму сприяння діяльності управління патрульної поліції в Закарпатській області на 2021 – 2025 роки;

– комплексну Програму забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних злочинів в місті Ужгород на 2022 – 2024 роки;

– Програму «Безпечне правосуддя» на 2022 – 2024 роки;

– Програму розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в м. Ужгород на 2023 – 2027 роки;

– Програму інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2023 – 2025 роки;

– Програму розвитку земельних відносин та охорони земель у м. Ужгород на 2023 – 2025 роки;

– Програму фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020 – 2023 роки;

– Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2023 – 2026 роки;

– Програму забезпечення роботи медичних комісій при Ужгородському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на 2020 – 2023 роки.

Відповідно до цього внесли на засіданні сесії і зміни до бюджету міської територіальної громади на цей рік.

Депутати Ужгородської міськради на сесії підтримали прийняття коштів іншої субвенції на 2023 рік на проведення медичних оглядів призову громадян на строкову військову службу, прийняття громадян на військову службу, прийняття громадян на військову службу за контрактом, проведення медичного огляду військовозобов'язаних, резервістів для визначення ступеня придатності їх до військової служби, приписки молоді:

від Середнянської селищної територіальної громади в сумі 100 тисяч гривень,

від Оноківської сільської територіальної громади в сумі 200 тисяч гривень.

А також 200 тисяч гривень від Оноківської ОТГ для надання первинної медичної допомоги мешканцям громади.

100 тисяч гривень із бюджету Ужгородської міської територіальної громади виплачуватимуть одноразово представникам загиблого/померлого захисника України на вирішення соціально-побутових питань. Рішення підтримали на сесії міської ради: депутати проголосували за внесення відповідних змін до міської «Програми підтримки сімей загиблих/померлих захисників України на 2023 – 2025 роки».

До переліку запланованих на цей рік робіт, які передбачені Програмою економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади на 2023 рік, внесли капітальний ремонт травматологічного відділення центральної міської клінічної лікарні, що на вул. Олександра Грибоєдова, 20. Депутати на сесії підтримали зміни до Програми, щоб передбачити фінансування.

Також доповнили перелік міських цільових програм, які планується реалізувати цього року, наступними програмами:

– підтримки управління «Корпус оперативно-раптової дії» Головного управління Національної поліції в Закарпатській області на 2023 рік;

– підтримки підрозділів Управління Служби безпеки України в Закарпатській області на 2023 – 2025 роки;

– підтримки 1 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Закарпатській області на 2023– 2024 роки;

– «Безпека закладів загальної середньої освіти міста на 2023 рік»;

– паспортизації та виготовлення технічної документації на об'єкти комунальної власності Ужгородської міської територіальної громади на 2023 – 2025 роки;

– відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків у м.Ужгород на 2023 рік «Теплий дім».

 

Міський голова Богдан Андріїв перед початком роботи сесії, що відбулася цього четверга, нагородив грамотами Ужгородської міської ради команду ZR Team Uzhhorod – переможців змагань з бразильського джиу-джитсу TMS Ukrainian Cup Lviv 2023, які відбулися 18 березня у Львові. Богдан Євстафійович привітав спортсменів та їхніх тренерів із високими досягненнями: на турнірі спортсмени із Ужгорода здобули 11 золотих медалей, 19 срібних та 19 бронзових.

Відзнаки міської ради вручили юним ужгородським спортсменам, які посіли перші місця – Олександру Юричку, Михайлу Репку, Станіславу Русину, Максиму Шишканичу, Вадиму Бушку, Роману Туряниці, Миколі Мийсарошу, Віктору Попику, Артему Краснобородьку, а також тренерам Миколі Братасюку, Михайлу Годинцю та Ірині Годинець.

 

За популяризацію українського художнього слова, примноження надбань національної культури грамотами міської ради нагородили художню керівницю народної студії поезії «Чарівне слово» Ужгородського міського центру дозвілля-будинку культури Наталію Дубініну, а також учасницю цієї студії Кіру Касинець.

Грамоти їм вручив міський голова Богдан Андріїв, побажав нових успіхів, подякував за піднесення престижу української мови.

У сесійній залі Кіра Касинець продекламувала вірш відомої української поетеси Ліни Костенко «Доля».