Сесія: проїжджа частина ряду ужгородських вулиць стане державною власністю

Опубліковано: Квітень 23, 2007

Сесія: проїжджа частина ряду ужгородських вулиць стане державною власністю

У четвер відбулося п’ятнадцяте пленарне засідання IV сесії Ужгородської міської ради V скликання. Усі 15 питань порядку денного депутати розглянули.

Народні обранці доповнили чи внесли зміни до ряду прийнятих раніше рішень, погодили місце розташування земе-льних ділянок для торгово-розважального та спортивного комплексів, надали земельні ділянки, розглянули протест прокурора Ужгорода та постанову господарського суду Закарпатської області, якою скасовано п. 5.14 рішення L сесії IV скликання Ужгородської міської ради від 28.02.2006 р. № 846 “Про надання, відмову в наданні та приватизацію земельних ділянок” і зобов’язано Ужгородську міську раду надати приватному підприємцю, котрий звернувся до суду, земельну ділянку для його діяльності. Депутатам було запропоновано проект рішення, що відповідав постанові суду, проте вони за нього не проголосували. Більше того — вирішили звернутися до Вищої ради юстиції щодо правової оцінки постанови, оскільки, на їхнє переконання, вона суперечить засадам Закону України “Про місцеве самоврядування”: не може зобов’язувати міську раду надавати чи відмовляти комусь у виділенні земельної ділянки. Це є виключно компетенцією депутатів.

У зв’язку з перевиконанням податку з власників транспортних засобів за І квартал ц.р. на сесії вирішено збільшити бюджетні призначення управлінню міського господарства на 453 тис. грн. для виконання робіт з капітального ремонту та утримання автомобільних доріг міста. Іншим рішенням передано із власності територіальної громади Ужгорода в державну власність, до сфери управління Державної служби автомобільних доріг України, проїжджу частину автодоріг протяжністю 14,58 км по вулицях Гагаріна, Минайській, Другетів, Доманинській, Підгірній, Собранецькій, Оноківській.

Ухвалене також рішення, яким затверджено Програму внутрішнього епідеміологічного контролю закладів бюджетної сфери міста на 2007—2011 роки. Вона передбачає цілеспрямоване направлення коштів з міського бюджету на закупівлю реактивів та поживних середовищ для баклабораторії УЦМКЛ на проведення бактеріологічних досліджень з метою профілактики поширення інфекційних хвороб серед ужгородців.

Питання про відкриття на базі Ужгородської ДЮСШ № 1 відділення з водних видів спорту” відправлено на довивчення.