Ще один баскетбольний майданчик відкрили в Ужгороді

Опубліковано: Вересень 10, 2021

Ще один баскетбольний майданчик відкрили в Ужгороді

Сучасний баскетбольний майданчик відкрили сьогодні в Ужгороді у спільному дворі багатоповерхівок на вул. 8-го Березня, 17, 19, 21 та вул. Михайла Грушевського, 55, 57.

Звели його у рамках Бюджету громадської ініціативи. Це вже другий спортивний об'єкт проєкту, перший із квітня цього року у дворі будинків на вул. Олексія Бестужева-Рюміна, 4, Марії Заньковецької, 77, Тиводара Легоцького, 21,23 використовується і як тренувальна база для ужгородської команди – призерів Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги. Ще один мають збудувати для будинків на вул. Степана Руданського, 5 – Федора Потушняка, 8-12 – Оноківській, 8-14.

Для зручності на майданчику зробили армобетонне та синтетичне покриття для гри у баскетбол, огорожу на залізобетонному фундаменті. Вартість – понад 1,4 млн грн, із них понад 96 тис. грн – на устаткування.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв на офіційному відкритті привітав юних спортсменів, депутатів, гостей із прийдешнім Днем фізкультурника і Днем міста, подякував активним мешканцям за ініціативу (автори проєкту – Василь Товтин і Ольга Павлова), всім, хто долучився до реалізації, майстрам, які будували цей майданчик, побажав молоді досягати висот у фізкультурі і спорті, прославляти рідне місто й область далеко за її межами, бути здоровими та бадьорими. Додав, що згодом планують зробити ще й освітлення майданчика, закликав берегти це майно.

Також на відкриття сьогодні завітали й заступник міського голови Василь Гомонай, депутат Закарпатської облради Андрій Андріїв, депутати Ужгородської міської ради Олександр Волосянський, Анатолій Ковальський, Діана Трускавецька, Сергій Личов, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради Ольга Василиндра.

Богдан Андріїв наголосив, що міська влада працює над тим, аби таких сучасних місць для занять спортом було в Ужгороді ще більше. За минулі 5 років у школах обласного центру Закарпаття збудували 10 мультифункціональних спортивних майданчиків, цього року запланували їх зробити ще у трьох навчальних закладах. Майданчики будуть не тільки місцем для тренування футболістів чи баскетболістів, тут зможуть займатися спортом, гратися всі діти.