Щодо отримання компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Опубліковано: Вересень 01, 2020

Департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради повідомляє, що Міністерство соціальної політики України розпочинає реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», яким передбачено надання замість пакунка цільової грошової компенсації в розмірі 5 тис. грн.
Право на отримання грошової компенсації мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі) (далі – отримувач) і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.
Отримувач має право звернутися із заявою на отримання грошової компенсації особисто до департаменту праці та соціального захисту населення або подати електронну заяву через інформаційні системи Мінсоцполітики з накладанням кваліфікованого електронного підпису.
Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше, ніж через 12 місяців з дня народження дитини.
Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає), зокрема, заяву встановленого зразка із обов’язковим зазначенням реквізитів спеціального рахунка, відкритого у «ПриватБанку» на підставі укладеного між Мінсоцполітики та уповноваженим банком договору про взаємодію.
Неповідомлення реквізитів спеціального рахунку є підставою для відмови у призначенні грошової компенсації.