Ще один крок до “Водного світу”

Опубліковано: Червень 04, 2007

Нагадаємо, що так називатиметься спортивно-оздоровчий комплекс, який у разі успішних домовленостей між містом та інвесторами — німецько-словенською фірмою “САФФ” — розташується на 25 га Боздоського парку.

Проект було задекларовано в лютому цього року, а в квітні відбулася його перша презентація (про це “Ужгород” докладно розповідав 22 квітня). За час, що минув відтоді, представлений варіант проектанти доопрацювали й конкретизували, прив’язавши до місця, де знаходитиметься комплекс. І вчора Флоріан Морган, генеральний директор фірми “САФФ”, Клаус Майер, співвласник фірми, власник будівельної компанії, та Норберт Руге, архітектор проекту, представили його в міській раді. На презентацію запросили членів виконавчого комітету та міських депутатів, які братимуть участь у реалізації проекту, ідейного натхненника проекту, депутата обласної ради Юрія Бережника, котрий 3 роки тому налагодив контакти з представниками фірми “САФФ”, та Віктора Погара, виконавчого директора одного із проектів, які реалізує пан Бережник на території Ужгорода.

Розповідаючи про проект, головний архітектор Норберт Руге зазначив, що вони намагалися спланувати всі об’єкти таким чином, аби якнайменшої шкоди завдати парковим насадженням. Вільні ж місця використовуватимуть із найбільшою користю, прив’язуватимуть до існуючих у парку магістралей. 10—12 га займуть будівлі (різноманітні криті басейни, сауна, готель, фітнес-центр, дискотека, велика кількість маленьких ресторанчиків з кухнями народів світу, господарські будівлі), на решті території розмістяться “літні” басейни, в т.ч. для дітей, різні майданчики: тенісний, волейбольний, для гольфу, паркінги — окремо для авто, автобусів та велосипедів. Одним словом, проектанти подбали про найменші дрібниці для змістовного дозвілля. Тут можна буде навчатися плавати, стрибати з вишки і пірнати, спускатися з гірок, займатися дайвінгом та фітнесом. А “олімпійські стандарти” великого басейну дозволяти-муть серйозно займатися водними видами спорту, проводити тут змагання. Працюватиме “Водний світ” цілорічно. Як зазначають “батьки” проекту, такого центру ще нема в близькому зарубіжжі. Тож сподіваються, що він стане улюбленим місцем відпочинку не лише ужгородців і закарпатців, а й наших закордонних сусідів. От тільки б удалося якнайшвидше досягти домовленостей.