Сім'ям вимушених переселенців та людей з інвалідністю в Ужгороді передали засоби гігієни

Опубліковано: Червень 20, 2022

Сім'ям вимушених переселенців та людей з інвалідністю в Ужгороді передали засоби гігієни

Гуманітарну допомогу – засоби гігієни для дітей і дорослих – передали сьогодні Ужгороду Міжнародна неурядова організація «Save the Children» спільно з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» в межах реалізації проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення основних потреб і потреб захисту постраждалих від конфлікту, переміщених дітей і їхніх сімей в Україні».

Проєктом передбачене надання гуманітарної допомоги 2500 родинам у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Донецькій областях.

Зокрема, для Закарпаття нині передали 77 коробок із гігієнічними наборами для найнагальніших потреб – загальною вартістю 300 тис. грн. У кожній коробці – мило, 10-кілограмовий пральний порошок, рушники, туалетний папір, серветки, шампуні, зубні пасти, мийні засоби тощо.

Під час зустрічі заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець, заступниця директора департаменту соціальної політики Іванна Франчук, голова Закарпатського обласного товариства людей з інвалідністю Денис Сухотін, директор медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» Олег Кириленко, голова ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» Надія Паламарчук, урядова Уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова поспілкувалися щодо розподілу допомоги по місцях компактного проживання переселенців, а також для людей з інвалідністю – для поліпшення їхніх житлово-побутових умов.