Скільки ужгородців подали заяви на компенсацію за прихисток переселенців у березні і що потрібно, аби отримувати згодом

Опубліковано: Квітень 06, 2022

163 ужгородці подали заяви на отримання державної компенсації на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток у власному житлі вимушених переселенців у березні 2022 р. Документи працівники департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради приймали до 5 квітня – відповідно до постанови уряду.
Для отримання компенсації на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток ВПО за квітень прийматимуть заяви із 25 квітня до 5 травня включно. Тобто наразі прийом заяв на отримання компенсації за березень припинено, приймають тільки заяви про розміщення ВПО.
Як отримати компенсацію на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток ВПО:
• У день розміщення переселенців подати заяву про безоплатне розміщення ВПО до Ужгородської міської ради (форма заяви за посиланням)
• У день виселення переселенців або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб (форма заяви за посиланням)
• До 5 числа кожного місяця, що настає за звітним, подати заяву на отримання компенсації витрат за безоплатне розміщення ВПО до Ужгородської міської ради (форма заяви за посиланням)
•Важливою умовою для отримання компенсації для власників житла є відсутність боргів за комунальні послуги.
Перелік необхідних документів для отримання компенсації:
1. Заява на отримання компенсації витрат за безоплатне розміщення ВПО;
2. Паспорт громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника, контактний номер телефону;
3. Документ про право приватної власності на житлове приміщення приватного житлового фонду;
4. Паспорт громадянина України (свідоцтво про народження), реєстраційний номер облікової картки платника податків кожної з розміщених осіб, копія довідки про взяття на облік ВПО, контактний номер телефону;
5. Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
6. Банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації (банківський рахунок вказується за стандартом IBAN).
Компенсація надаватиметься у безготівковому вигляді і щомісяця перераховуватиметься власнику жилого приміщення (заявнику).