Спецпогашення нової марки «Українська мрія» відбулося сьогодні в Ужгороді

Опубліковано: Червень 28, 2022

Спецпогашення нової марки «Українська мрія» відбулося сьогодні в Ужгороді

 Погашення спеціальним поштовим штемпелем конверту, марки та листівки здійснили керівник Закарпатської дирекції «Укрпошта» Сергій Калій, заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай та керівник Закарпатського обласного товариства філателістів Геннадій Будкевич.

 «Укрпошта», які і планувала, запустила марку до Дня Конституції. Як розповів Сергій Калій, в основі ескізу поштової марки «Українська мрія», конвертів, карток та штемпелів став малюнок одинадцятирічної Софії Кравчук із  Волинської області. Саме ця її робота стала призером всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», який відбувся минулого року в рамках відзначення 30-річчя Незалежності України.

Василь Гомонай відзначив, що символічним є спецпогашення цієї марки в Ужгороді саме у цьому місці – біля найбільшого Державного Прапора у Закарпатській області, де на стелі поруч – слова статті 1 Конституції України. Передав вітання від міського голови Богдана Андріїва та депутатського корпусу, подякував організаторам події – представникам «Укрпошти» та товариству філателістів.

Придбати марку можна буде у відділеннях «Укрпошти» або в онлайн-магазинах. До поштової марки випущено художній конверт та листівку. Також запланований продаж тематичного мерчу із зображенням марок. Марку випустять накладом 3 млн штук, сьогодні стартували продажі перших 600 тисяч.