Співпрацю Ужгородського відділу поліції та міськради обговорили на робочій зустрічі

Опубліковано: Червень 12, 2019

Співпрацю Ужгородського відділу поліції та міськради обговорили на робочій зустрічі

В Ужгородській міській раді сьогодні відбулася робоча зустріч керівника Ужгородського відділу поліції ГУНП у Закарпатській області Віталія Мацоли з міським головою Богданом Андріївим, його заступниками Ігорем Фартушком, Василем Гомонаєм, Олександром Білаком, секретарем ради Андріаною Сушко, представниками депутатського корпусу, Центру надання адміністративних послуг міськради.

Йшлося про посилення взаємодії поліції з громадськістю та органами місцевого самоврядування, Віталій Васильович також проінформував про роботу Ужгородського відділу поліції. Зазначив, зокрема, що зусилля правоохоронців спрямовані на боротьбу зі злочинністю, попередження та профілактику правопорушень, забезпечення публічної безпеки та порядку на території міста. Так, протягом 5 місяців поточного року забезпечено оперативне реагування на 11 тисяч 380 заяв і повідомлень громадян про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Криміногенна ситуація в обласному центрі Закарпаття є стабільною і контрольованою, наголосив Віталій Мацола.

Ужгородський відділ поліції реалізував комплекс заходів, спрямованих на ефективнерозкриття кримінальних правопорушень, насамперед тяжких, особливо тяжких та резонансних. З початку року повідомлено про підозру у скоєнні злочинів 133 особам, якими скоєно 313 кримінальних правопорушення, також розкрито 3 умисні вбивства, встановлені особи, які скоїли 11 пограбунків, закінчено досудове розслідування по 60 крадіжках та встановлені особи, які вчинили 7 квартирних крадіжок.

Загалом за 5 місяців закінчено розслідування 1349 кримінальних проваджень, з яких 233 категорії тяжких та особливо тяжких злочинів. Разом з тим, поліцейські Ужгорода визнають, що багато проблем залишається щодо виявлення осіб, які вчиняють крадіжки. Із 529 зареєстрованих крадіжок у 66 правопорушеннях особам оголошено про підозру. А з 80 квартирних крадіжок розкрито 7.

Завдяки чітким та злагодженим діям правоохоронців, належній взаємодії з місцевими органами влади та громадськістю не допущено порушень публічної безпеки та порядку під часпроведення в Ужгороді масових заходів.

Посилено працюють поліцейські і над налагодженням комунікації з громадою, що є важливим критерієм оцінки роботи поліції. У зв’язку з подією в Переяслав-Хмельницькому на Київщині на особливий контроль взято всі заяви та скарги громадян щодо неналежної поведінки поліцейських. На контроль взято не тільки несення служби особовим складом, а й поведінку поза службою. За негідну поведінку правопорушення у побуті співробітники будуть нести відповідальність, наголосив Віталій Мацола і попросив, якщо комусь будуть відомі факти неприпустимої поведінки поліцейських – чи на роботі, чи у побуті – негайно інформувати на гарячу лінію за номером 102 або ж звертатися безпосередньо у відділ поліції в Ужгороді на вулиці Юрія Гагаріна, 10, а для відповідного реагування та вжиття заходів про притягнення працівників до відповідальності.