Стратегію безбар’єрного простору в Ужгороді затвердили на сесії міської ради

Опубліковано: Листопад 29, 2021

Стратегію безбар’єрного простору в Ужгороді затвердили на сесії міської ради

Ужгородських спортсменок Дарію Яцко та Марію Королович, а також їхнього тренера-викладача Владислава Короловича перед початком роботи сьогоднішнього засідання чергової сесії міськради за високі спортивні досягнення нагородив грамотами Ужгородської міської ради міський голова Богдан Андріїв.

Дарія здобула І місце на чемпіонаті Європи з кікбоксингу WAKO серед старших кадетів, а Марія – друге на цих же змаганнях. Богдан Євстафійович привітав юних спортсменок із високими досягненнями, подякував за наполегливість і за те, що показують хороший приклад одноліткам, побажав нових перемог.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Затвердили річний план діяльності міської ради та виконавчого комітету з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік.  Іншим рішенням схвалили порядок призначення та звільнення з посад керівників установ/закладів культури/спорту комунальної власності міста.

Затвердили й Стратегію зі створення безбар’єрного простору в Ужгороді на період до 2030 року. Документ спрямований на створення безперешкодного середовища для усіх груп населення, рівного доступу до послуг та інфраструктури.

Схвалили на сесії міськради і Програму надання соціальних послуг населенню м. Ужгород на 2021 – 2023 роки, її мета– розвиток системи соціальних послуг через залучення на конкурсній основі недержавних юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які надають соціальні послуги.

Внесли на сесії і зміни до Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2018 – 2022 роки – у зв'язку з необхідністю коштів для забезпечення медичними спеціальними препаратами під час лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями та для подальшого фінансування і забезпечення відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів. Фінансування Програми на 2021 рік збільшили до 4,5 млн грн.

Іншим рішенням надали дозвіл центральній міській клінічній лікарні на отримання 2 млн грн швидкого овердрафту для забезпечення стабільної та безперебійної роботи комунального некомерційного підприємства, своєчасної виплати заробітної плати. Така потреба виникла, оскільки оплата за надані медичні послуги здійснюється після їх фактичного надання, через що виникають касові розриви, а з ними – ризик несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам та сплати податків і обов'язкових платежів, що може призвести до втрат підприємством коштів у вигляді штрафів та інших фінансових санкцій. На період таких касових розривів у підприємства виникає гостра необхідність у тимчасовому залученні додаткових обігових коштів для забезпечення нормальної господарської діяльності.

Внесли і зміни в Програму безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення м. Ужгород на 2021 – 2023 роки.

Затвердили на сесії Програму інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2023 – 2025 роки. Її завдання – розвиток е-урядування у виконавчих органах Ужгородської міської ради, вдосконалення наявних електронних сервісів та створення нових, придбання нового та подальше оновлення комп’ютерного та серверного обладнання, модернізація локальних мереж, об’єднання віддалених локальних мереж із мережею виконавчого комітету, подальше вдосконалення системи електронного документообігу, що дасть можливість зробити максимально простим і доступним щоденне спілкування влади та громади міста, створити єдину систему контролю результатів діяльності органів виконавчої влади. На її реалізацію протягом трьох років із міського бюджету передбачено 750 тис. грн.

Також депутати Ужгородської міськради підтримали Зміни та доповнення до Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2018 – 2022 роки. У додатках до програми скориговано бюджетні призначення на об’єкти – ремонти у багатоповерхівках водопровідно-каналізаційних мереж, електрощитових, покрівель тощо.

Іншим рішенням внесли зміни до Програми благоустрою м. Ужгорода на 2018 – 2022 роки – за результатами розгляду депутатських звернень.

Депутати Ужгородської міськради підтримали, з критичними зауваженнями, зміни до бюджету міської територіальної громади на 2021 рік, перерозподілили бюджетні призначення і, зокрема, виділили додатково 1 млн грн департаменту соціальної політики – для фінансування програми компенсації за пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах.

Також сьогоднішнім рішенням сесії Ужгородської міськради 68 кисневих концентраторів передали Ужгородському міському центру первинної медико-санітарної допомоги. Ці апарати, закуплені державою, отримають сімейні лікарі Ужгорода для хворих на коронавірус, які можуть лікуватися вдома, але потребують кисневої підтримки або ж пройшли лікування в стаціонарі, виписані додому, але їм ще потрібен додатковий кисень.

Підтримали депутати на сесії і рішення про надання новим вулицям Ужгорода імен Юрія Бобика – кандидата медичних наук, доцента, лікаря та Петра Скунця – письменника, журналіста, редактора, перекладача. Це питання пройшло попередньо громадське обговорення і здобуло підтримку ужгородців.

23 проєкти рішень, які внесли на розгляд сьогоднішнього засідання сесії Ужгородської міської ради, стосувалися «земельних» питань.

За результатами сесії були прийнятті рішення про надання учасникам бойових дій, юридичним та фізичним особам дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень.

20 учасникам бойових дій затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у власність.

Крім того, надали згоду на складання та затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Також депутати міської ради підтримали 6 проєктів рішень про приватизацію земельних ділянок шляхом викупу, що поповнить міський бюджет на суму 1,7 млн грн.