Студенти факультету ІТ-технологій успішно під час практики у міськраді допомогли у вдосконаленні програм та розробці сайтів

Опубліковано: Червень 24, 2022

Студенти факультету ІТ-технологій успішно під час практики у міськраді допомогли у вдосконаленні програм та розробці сайтів

Десятеро студентів 3-го курсу факультету інформаційних технологій УжНУ проходили практику в Ужгородській міській раді. Сьогодні у міськраді у присутності заступника міського голови Василя Гомоная, начальниці управління у справах культури, молоді та спорту міськради Ольги Василиндри, начальника управління програмного та комп’ютерного забезпечення міськради Миколи Урсти, а також завідувача кафедри інформаційних управляючих систем і технологій факультету інформаційних технологій Володимира Міци та завідувача кафедри програмного забезпечення систем Юрія Білака вони захищали практику – під час презентацій того, що зробили.
Василь Гомонай відзначив хорошу співпрацю міськради та УжНУ, вона різностороння: і розробка Стратегії міста, робота Літнього університету, семінари, спільні проєкти, стажування та проходження практики студентами тощо.
Протягом двох тижнів студенти змогли теоретичні знання, які отримали у виші, застосувати на практиці, оскільки були розподілені між підрозділами, які підпорядковані управлінню у справах культури, молоді і спорту міської ради – у міські бібліотеки, ДЮСШ, Будинок культури, та мали чіткі завдання. Ознайомилися також із системою відеоспостереження у місті і побачили, над чим працює управління програмного та комп’ютерного забезпечення.
Василь Васильович відзначив, що кожен із студентів-практикантів приніс користь місту – зокрема, молоді люди удосконалили роботу автоматизованої бібліотечної інформаційної системи Koha в Ужгородській публічній бібліотеці, розробили шаблони веб-сторінок, зокрема для дитячо-юнацької спортивної школи №1 тощо, за що їм велике спасибі. Після закінчення вишу, додав Василь Гомонай, таких фахівців будуть раді бачити вже на роботі у міськраді. Також заступник міського голови подякував викладачам за високий рівень підготовки молоді, професіоналізм та індивідуальний підхід до кожного студента.