Створення міських добровільних формувань цивільного захисту підтримали на засіданні виконкому міської ради

Опубліковано: Травень 13, 2022

Створення міських добровільних формувань цивільного захисту підтримали на засіданні виконкому міської ради
Зміни до рішення виконкому щодо питань здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану підтримали сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Також заслухали та взяли до відома Звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку м. Ужгород за 2021 рік, документ внесуть на розгляд сесії міської ради.
Затвердили члени виконкому і Положення про міські добровільні формування цивільного захисту. Як ідеться у проєкті рішення, добровільні формування є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, які утворюються під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій для проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків таких ситуацій , а саме:
- поверхневий розбір завалів, розчистка маршрутів руху техніки (за наявності необхідного обладнання і створення безпечних умов);
- збір інформації про знаходження людей у зоні надзвичайної ситуації (опитування очевидців);
- евакуація постраждалого населення;
- виконання заходів для забезпечення постраждалого населення (доставка води, продуктів, медикаментів, догляд за хворими та людьми похилого віку);
- надання допомоги професіональним рятувальникам в організації життєдіяльності на період проведення рятувальних робіт;
- виконання заходів із охорони громадського порядку (огородження небезпечних зон і ділянок, об’єктів ведення аварійних та інших невідкладних робіт, оточення зони надзвичайної ситуації та недопущення сторонніх осіб тощо).
До складу добровільних формувань можуть зараховуватися чоловіки і жінки від 18 до 45 років, які за станом здоров’я придатні до військової служби (крім вагітних жінок та жінок, які мають дітей до 8 років).
Крім того, члени виконкому підтримали питання в інтересах неповнолітніх дітей – надали дозвіл на вчинення правочину щодо нерухомого майна, визначили місце проживання дитини, а також прізвище, ім’я та по батькові дитини.