Зупинено виконання судового рішення про стягнення з рахунків Ужгородської міськради

Опубліковано: Квітень 21, 2021

16 квітня 2021 року за клопотанням Ужгородської міської ради Верховний Суд України своєю ухвалою зупинив виконання судового рішення про стягнення з рахунків Ужгородської міської ради 3 065 809 грн.
Ідеться про справу, яка нещодавно набула розголосу – про відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями (діями) посадових осіб управління містобудування та архітектури у 2015 році до каденції нинішнього міського голови. Ужгородська міська рада не погоджується з рішеннями судів на місцевому рівні про те, що кошти слід виплатити і подала касаційну скаргу до Верховного Суду України. Такої ж правової позиції дотримується і прокуратура Закарпатської області, яке теж оскаржила ці судові рішення в касаційному порядку.
Обидві касаційні скарги прийняті до розгляду Верховним Судом України. В ухвалі від 16 квітня, якою Верховний Суд зупинив виконання судового рішення, зазначено, що наведені у клопотанні Ужгородської міської ради доводи є мотивованими, дають підстави для висновку про необхідність зупинення виконання судового рішення.
Ужгородська міська рада продовжить вирішувати цей спір виключно в межах правового поля з використанням засобів юридичного захисту, визначених законодавством.