Святкова Літургія до 1128-ї річниці Ужгорода у найдревнішому храмі – Горянській ротонді

Опубліковано: Вересень 12, 2021

Святкова Літургія до 1128-ї річниці Ужгорода у найдревнішому храмі – Горянській ротонді
1128-у річницю продовжує відзначати Ужгород. І сьогодні, як і багато років поспіль, за наше місто, всіх ужгородців, Україну, воїнів-захисників та мир у державі традиційно молилися у найстарішому храмі – Горянській ротонді. До спільної молитви долучилися міський голова Богдан Андріїв, його заступник Василь Гомонай, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, працівники міської ради, багато ужгородців, гості нашого міста.
«Господь нам дав прекрасну погоду й об’єднав нас усіх, щоб ми сьогодні разом помолилися за Ужгород. Співслужіння єднає всіх нас, таких різних – за віком, соціальним статусом, статками.
Жодна матеріальна річ не може дати того, що дає Господь. Ніякі матеріальні цінності не можуть дати того, щоб людина не відчувала потребу у духовності. Пам’ятайте це. Дякую всім, хто сьогодні прийшов, і тим, хто хотів прийти, але не зміг. Дякую Богові на наше свято, свято рідного міста», – із такими словами після завершення Літургії звернуся настоятель храму отець Богдан Савула.
Духовним концертом привітав ужгородців та гостей і Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом заслуженої артистки України Наталії Петій-Потапчук. Колектив підготував нову програму – духовні твори класиків хорової музики Кирила Стеценка, Сергія Рахманінова, Миколи Лисенка, закарпатських авторів Іоана Бокшая, Віктора Теличка, Петра Матія на вірші Юрія Шипа. Уперше виконали твір Євгена Станковича «Алилуя» та ще багато хорових прем'єр. Сольні виступи подарували Ольга Свида, Андрій Свид, Олександр Ференцик та народний артист України Петро Матій.
Міський голова Богдан Андріїв привітав усіх із святом, із Днем Ужгорода, подякував настоятелю храму отцю Богдану Савулі за чудову атмосферу, яка панує у храмі завжди, а в ці свята особливо. Висловив також вдячність Наталії Петій-Потапчук за духовні пісні та чудову програму до Дня народження Ужгорода.
«Спасибі всім, хто прийшов сьогодні на святкову Літургію. Ми різні, але тут нині нас об’єднало одне – віра в Бога, у щасливе майбутнє. Ми звершили молитву, щоб Бог благословив нас, наші родини, наших близьких, Ужгород та Україну. Вірю, що нашу молитву почуто», – сказав Богдан Євстафійович.