Святковий концерт відбувся в Ужгороді до Днів Китаю

Опубліковано: Вересень 11, 2019

Святковий концерт відбувся в Ужгороді до Днів Китаю

Святковий гала-концерт із нагоди Днів Китаю в Ужгороді та 70-ї річниці утворення КНР відбувся сьогодні ввечері на сцені Закарпатського обласного музично-драматичного театру імені Братів Шерегіїв.

Розпочали урочистості з виконання державних гімнів України та Китайської Народної Республіки. Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв відзначив: “Зранку ми відкрили тематичну фотовиставку, на якій представили досягнення цієї країни. Зараз маємо чудову нагоду познайомитися з мистецтвом та культурою Китайської Народної Республіки. Це унікальна можливість - не виїжджаючи з нашого міста, поринути в атмосферу Китаю”.

Подякував за дружній прийом та привітав усіх присутніх на концерті й Надзвичайний і Повноважний посол КНР в Україні Ду Вей.

Із артистами із Китайської Народної Республіки, які виконали пісні своєю та навіть українською мовами, а також продемонстрували національні костюми, виступили музиканти Закарпатського симфонічного оркестру під керівництвом Вікторії Свалявчик-Цанько, заслужений артист України, соліст-вокаліст Закарпатської обласної філармонії Олександр Садварій.

Організатор свята - Посольство Китайської Народної Республіки в Україні за підтримки Ужгородської міської ради.