Традиційні Літургія та виступ Закарпатського народного хору відбулися сьогодні в Горянській Ротонді до Дня Ужгорода

Опубліковано: Вересень 15, 2019

Традиційні Літургія та виступ Закарпатського народного хору відбулися сьогодні в Горянській Ротонді до Дня Ужгорода

Приурочена до відзначення Дня Ужгорода Свята Літургія відбулася сьогодні зранку в Горянській ротонді. З урочистою програмою виступив і Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук.

Музиканти виконали стародавні українські та, зокрема, закарпатські піснеспіви. Наприкінці програми прозвучали й традиційні “Боже великий, єдиний” та “Многая літа”.
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав зі святом і додав: “Літургія до Дня Ужгорода в цій історичній святині вже стала доброю традицією. Слова з Євангелія, які сьогодні тут прозвучали, наштовхують на роздуми і спонукають усіх робити добро. Усім бажаю міцного здоров’я, злагоди, родинного затишку, Божого благословення і миру в нашій країні”.

Також Богдан Євстафійович подякував настоятелю Горянської ротонди отцю Богдану Савулі. Слова подяки висловив і керівнику Закарпатського народного хору Наталії Петій-Потапчук і кожному артисту цього колективу за ту просвітницьку роботу, патріотизм, які поширюють своєю творчістю.