Трибуна депутата. Олександр Шпеник: “Найбільшу увагу ми концентруємо на наведенні ладу в житлово-комунальному господарстві”

Опубліковано: Квітень 24, 2007

Сьогодні ми познайомимо наших читачів із де-путатом найбільшої в Ужгородській міській раді фракції — БЮТ, членом комісії з питань землеко-ристування, оренди та приватизації землі, архі-тектури і містобудування Олександром Шпеником.

— Які завдання в Ужгородській міськ-раді ставить перед собою ваша фракція?

— Фракція БЮТ — найбільша в міськраді. І основним її завданням є виконання на місцях того, що декларувалося у передвиборній програмі партії. Найбільшу увагу ми концентруємо на наведенні ладу в житлово-комунальному господарстві, створенні умов для того, щоб місто стало чистішим та охайнішим. Вагоме місце в нашій роботі також займає залучення до Ужгорода серйозних інвесторів.

— Що із запланованого вдалося здійснити за цей рік?

— У першу чергу ми прийняли рішення, яке стосується молодих городян. Це — майбутнє Ужгорода, і на ньому варто особливо зосередитися саме зараз. Тому ми посприяли організації та встановленню спортивних май-данчиків у місті. По-друге, що, на мою думку, дуже важливо, за нашої ініціативи були віднайдені кошти для підключення всіх без винятку шкіл Ужгорода до мережі Internet. Причому здійснили широкополосне безлімітне підключення, що дає змогу школярам без обмежень працювати в мережі.

Свого часу ми підтримали ініціативу міського голови Сергія Ратушняка стосовно реформування житлово-комунального господарства Ужгорода: створення товариств співвласників будинків, виділення коштів на придбання сучасних котелень для міста, нових контейнерів для сміття, спеціальних автомашин для чищення тротуарів та доріг тощо. За нашої каденції розпочато проектні роботи з будівництва великої кількості потрібних для ужгородців об’єктів. Це й інфраструктурні проекти, і житлове будівництво, зведення аквапарку, ряду розважальних та торговельних комплексів, готелів. Якщо все, що заплановано, здійсниться, то вже через три-чотири роки ужгородці житимуть в набагато цікавішому та охайнішому місті.

— Що можете сказати про роботу комісій?

— Хотілося б зауважити, що, згідно з регла-ментом Ужгородської міської ради, всі комісії є рівнозначними. На кожній із них розглядаються питання, що виносяться на сесію міськради, а рішення приймаються безпосередньо в сесійній залі шляхом голосування. Тому основною метою роботи будь-якої із комісій є те, щоб ще до голосувань кожен із депутатів міг з’ясувати в деталях ті питання, які виносяться на розгляд сесії. Окрім своєї постійної комісії, я вхожу в тимчасову комісію міськради (яка була створена за ініціативи нашої фракції) із вивчення обґрунтованості підняття в Ужгороді тарифів на житлово-комунальні послуги.

— Із яких питань в основному звертаються до вас виборці?

— Найчастіше їх турбують проблеми в житлово-комунальному господарстві. Десь руйнується і стає аварійно небезпечним будинок, десь каналізація заливає підвал, десь відсутні тротуари біля гуртожитків, а десь невчасно вивозять сміття тощо. На основі цих заяв я підготував депутатські звернення, і згідно з відповідями компетентних служб міста, більшість із них найближчим часом мають бути позитивно вирішені.

— Які у вас депутатські плани та перспективні завдання?

— Наша фракція проводить дослідження по тих питаннях, які найбільше турбують ужгородців. Як показує статистика, в ужгородців політика на останньому місці в рейтингах, а на перших — розбиті дороги, проблеми зі сміттям та низький рівень житлово-комунальних послуг. Тому особливу увагу наша фракція звертатиме на те, щоби навести лад в інфраструктурі міста. Насамперед хотілося б довести до кінця вже розпочаті справи.