Церемонія закриття формаційної програми Ужгородського осередку Української академії лідерства відбулася напередодні у галереї «Ілько»

Опубліковано: Червень 14, 2024

Церемонія закриття формаційної програми Ужгородського осередку Української академії лідерства відбулася напередодні у галереї «Ілько»

Привітати молодь – а в Ужгороді навчалися 47 студентів із 16 областей України, які за тиждень стануть випускниками – прийшли й міський голова Богдан Андріїв, заступник начальника Закарпатської ОВА Юрій Гузинець, народний депутат України Роман Лозинський, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, в.о.керівника Української академії лідерства Євгенія Матейчук, керівник з розвитку, партнерств та інфраструктури УАЛ Любомир Шимків, керівниця Ужгородського осередку УАЛ Софія Станович, інші поважні гості.

➡️Впродовж 275 днів студенти ужгородського осередку УАЛ розвивалися у чотирьох напрямах: фізичному, емоційному, інтелектуальному та суспільному. Академія організувала лекції та курси у 14 школах та 15 населених пунктах, студенти проводили лекції в навчальних закладах, розповідаючи про геном лідера, курси проєктного менеджменту, освітні можливості для молоді та про Soft Skills.

📌УАЛ також організував форум «Софія Київська», де виступило більше 20 спікерів, зокрема Михайло Федоров, Оксен Лісовий, Мустафа Наєм, Роман Тичківський, Олександр Корнієнко, Олександр Новіков та інші.
Ужгородці приходили на відкриті лекції Ярослава Грицака, Михайла Винницького, Іллі Філіпова, Валерія Пекаря, Ярослава Юрчишина, Романа Назаренка, Артура Пройдакова, Павла Клімкіна. Студенти, крім навчання, активно волонтерили: плели сітки, робили окопні свічки, доглядали та допомагали в шпиталі, доглядали за тваринами, транскрибували свідчення про Голодомор, прибирали на міських толоках тощо.

Довідковоℹ️ УАЛ – це формаційна платформа особистісного та суспільного розвитку для молоді на основі цінностей. Академія поєднує річну програму між школою та університетом для вмотивованих підлітків 16-20 років та масштабні соціальні проєкти для суспільства. В Ужгороді осередок Української академії лідерства офіційно відкрився 14 жовтня 2023 року.

Долучилися до реалізації проєкту в нашому місті Ужгородська міська рада та Закарпатська ОВА.