Цікаві активності для дітей організували на площі Богдана Хмельницького в рамках Європейського тижня мобільності

Опубліковано: Вересень 21, 2021

Цікаві активності для дітей організували на площі Богдана Хмельницького в рамках Європейського тижня мобільності
Цьогоріч Європейський тиждень мобільності проходить під гаслом «Безпечно і здорово за допомогою сталої мобільності», організаторами є ГО «Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» та управління економічного розвитку міста міської ради.
Насичену програму, зокрема інтерактив для школярів біля нещодавно відкритого скейт-майданчика ініціювала ГО «ФОРЗА». За словами голови організації й регіональної координаторки Європейського тижня мобільності в Україні Лесі Лойко, акція має на меті популяризувати здоровий спосіб життя, а також альтернативні види пересування (велосипед, самокат, громадський транспорт тощо), розвивати дбайливе ставлення до довкілля.
Дітям провели інструктаж, як правильно користуватися електросамокатами, інтерактив «Share the road» із розмальовками, велолабіринтами тощо. За правильні відповіді у вікторинах малечі давали тематичні призи, наприклад, світловідбивні елементи. Також діти оглянути автобус «Електрон», кабіну водія, їм зазначили, як треба безпечно поводитися у громадському транспорті, патрульні розповіли про правила дорожнього руху.
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив на важливості такої акції, розповів, що міськрада продовжує працювати над розбудовою інфраструктури – будує велодоріжки, нові тротуари, закуповує нові сучасні автобуси. Закликав школярів популяризувати здоровий спосіб життя, дбати про довкілля.
Також у сьогоднішній програмі Європейського тижня мобільності, але на іншій локації, біля Ботанічного саду – діти могли поїздити на першій українській електродрезині для вузької колії від інженерів КБ Radvanka industrials. Крім того, організували велоекскурсію містом.
Завтра ж, 22 вересня, – День без авто, ужгородців запрошують долучитися до цієї ініціативи, залишивши автомобіль вдома, і використати альтернативні способи пересування, а водії ще й зможуть безкоштовно їздити в автобусах “Електрон” за наявності водійського посвідчення чи техпаспорту.
Європейський тиждень мобільності – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на покращення стану довкілля і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види пересування.