ЦНАП Ужгородської міської ради у 2020 році надав понад 47 тисяч адмінпослуг

Опубліковано: Січень 06, 2021

ЦНАП Ужгородської міської ради у 2020 році надав понад 47 тисяч адмінпослуг
На сьогодні ЦНАП надає 230 видів адміністративних послуг як мешканцям Ужгорода, так і всієї Закарпатської області. Із них 121 адмінпослуга Ужгородської міської ради, 19 – обласної держадміністрації та 90 – територіальних органів центральних органів виконавчої влади.
Тут працюють 16 адміністраторів, які у середньому на місяць надають 3 930 адмінпослуг. Станом на 1 січня 2021 року через ЦНАП надано 47 167 адміністративних послуг.
У минулому році адміністратори отримали доступ до Єдиного порталу державних послуг Дія – послуги "Е-Малятко". Проведено роботу та оптимізовано надання адміністративних послуг по Закарпатській області з наближенням їх надання через ЦНАПи районів безпосередньо до заявників, а саме за їх місцезнаходженням та місцем проживання.
В ужгородському ЦНАПі працює послуга “Мобільний адміністратор”, якою можуть скористатися люди, що за станом здоров’я не можуть відвідати ЦНАП особисто. Працює й електронна черга, інформаційний термінал, СМС-інформування заявників щодо результатів розгляду поданих ними справ та касове обслуговування заявників через POS-термінали, ведеться електронний архів справ.
У 2020 році збільшено до 30 кількість онлайн-послуг. Заявники можуть подати заяви на отримання адміністративних послуг в онлайн-режимі, для надання яких використовується портал http://cnap.rada-uzhgorod.gov.ua/.
Система надання адмінпослуг інтегрована до Єдиного державного порталу адміністративних послуг.
У зв'язку із карантином та для прискорення обслуговування громадян і запобігання можливим конфліктним ситуаціям працює попередній, у т.ч. онлайн-запис на прийом.