Цьогорічний День народження Ужгорода буде унікальним, стверджують організатори

Опубліковано: Вересень 21, 2016

Цьогорічний День народження Ужгорода буде унікальним, стверджують організатори

«Уперше керівництво Ужгорода пішло на сміливий крок і практично віддало всю ініціативу підготовки до відзначення Дня міста активним молодим людям. Вони мають ідею, мають фах і бажання долучитися до організації святкування. Міська влада шукала незвичний формат, цікавих людей, щоб це не було заїжджено і не так, як завжди. Тому ми радо зустріли Василя Крайняя, який прийшов з цією ідеєю, підійшли до міського голови Богдана Андріїва. Логічно, що ініціатива отримала повну підтримку. Таким чином і був створений майданчик Most City Fest», – розповів перший заступник Ужгородського міського голови Іштван Цап сьогодні журналістам під час прес-конференції, яку провели на площі Фенцика біля обласної філармонії – основній локації Most City Fest.
Із представниками ЗМІ також спілкувалися ініціатор та головний натхненник святкового майданчика Василь Крайняй, координатор Нand-made-напрямку UngvarDesign Катерина Моргентал, координатор спортивної локації Sport Town Микола Фомішкін.
Подробиці – чому, як і де проходитиме святкування — розповів Василь Крайняй. Розпочав із того, як все починалося. За його словами, давно виношував ідею проведення у місті цікавого й неординарного фестивалю. І у якийсь момент побачив оголошення від міської влади – запрошення долучатися до організації святкування Дня міста. І подумав – чому б не об’єднати ці речі? Василь запропонував зробити якісний, справжній, великий фестиваль, отримав підтримку і так, за його словами, все закрутилося.
Most City Fest — абсолютно новий формат святкування Дня міста. Обіцяють свято, достойне Ужгорода.
«Локацій буде три: зона вуличної їжі, фуд-корт, він називається «Їли-пили». Дитячо-батьківське містечко – це «Міні-місто». Працюватиме б’юті-куточок – як для дівчат, так і для хлопців, «Місцеві бренди». Підготували й спортивний фест, який називається «Sport town».
Про спортивну локацію детально розповів її координатор Микола Фомішкін: «Будуть і слейклайни, і балансборди, задіяні хлопці із «Гравіті-спейс», а також «Карпатські ведмеді». Можливо, для багатьох це просто незрозумілі слова, але просто прийдіть і подивіться, що це. Так, ці речі нові для Ужгорода, але це дуже цікаво».
За словами Катерини Моргентал, зараз ідеальні умови не тільки, щоб представити hand-made, а й узагалі виробників міста. Мало хто з ужгородців знає, що у місті багато всього виробляється – дуже якісного і хорошого формату. Отож діятиме й локація, де буде можливість ознайомитися і придбати продукцію місцевих виробників. «Свої роботи презентують люди, які дійсно достойно представляють Ужгород, продають свої товари у мережі, в Ужгороді, за межами України. До прикладу, будуть представлені меблі, вироби з текстилю, вовни, кераміка, поліграфія тощо. Це буде якісно, стильно та концептуально», – відзначила Катерина Моргентал.
Організатори обіцяють, що святкування буде цікавим та неординарним, працюватиме багато локацій по всьому місту, передбачається насичена концертна програма за участі вітчизняних виконавців та гуртів.
Зокрема у п’ятницю, 23 вересня, в амфітеатрі відбудеться благодійний концерт «Ужгород – моє місто» за участю гуртів «Відповідь ТО ВЕ…» та «Антитіла», який проведе ГО «Українське об’єднання бойових дій та волонтерів АТО в Закарпатській області». У суботу концерт розпочне народний артист України Василь Зінкевич, представить нову програму студія сучасного танцю «БЛІЦ», виступлять також гурти «Rock H», «Триставісім», оркестр радості «Ватага». У неділю чекає концерт гостей зі столиці, зокрема гуртів «Кепаса», «Еполетс» тощо.
Ще одна новинка – головна сцена буде розміщена на площі Ш.Петефі.