Цього місяця в Ужгороді запрацює релоковане з Дніпра підприємство – виробництво полікарбонату

Опубліковано: Липень 01, 2022

Цього місяця в Ужгороді запрацює релоковане з Дніпра підприємство – виробництво полікарбонату
Міський голова Богдан Андріїв:
Уже цього місяця в Ужгороді планує запуск виробництва одне з підприємств із Дніпра – компанія SOTON.
SOTON – найбільший виробник стільникових та монолітних полікарбонатних листів України. Полікарбонатні листи є сучасним та технологічним продуктом виробництва, що широко застосовується у будівельній галузі. Уся продукція підприємства сертифікована відповідно до українських та європейських стандартів та виробляється на сучасному обладнанні провідних виробників із Італії та Німеччини.
Два місяці тому із намірами релокації до обласної державної адміністрації звернулися представники компанії, які шукали приміщення, що відповідало б вимогам технологічного виробництва та умов для збереження європейської якості виготовленої продукції. Обираючи із запропонованих варіантів з різних областей України, компанія зупинилась на виборі саме виробничого приміщення в Ужгороді як найбільш відповідного критеріям пошуку.
Наразі вже перевезли виробничу лінію для стільникового полікарбонату та готові запускати першу партію в Ужгороді. Разом із підприємством переїхали спеціалісти із сім’ями та готові налагоджувати виробництво на новому виробничому майданчику. Підприємство активно розвивається та планує розширити штат працівників на близько 40 співробітників, залучивши їх в Ужгороді.
Наступним етапом буде перевезення додатково двох виробничих ліній для стільникового та монолітного полікарбонату. Для цього будуть задіяні додаткові площі виробничого приміщення та приблизно 20 нових робочих місць.
Днями зустрівся із генеральним директором SMART HOLDING, куди входить компанія SOTON, Юлією Кірьяновою. На зустрічі торкнулись проблем релокації бізнесу та обговорили перспективні напрями співробітництва.
Компанія динамічно розвивається та розширює свої ринки збуту у Європі. Більше 80% продажів компанії – експорт в країни ЄС, США та інші. SOTON планує успішно розвиватись в Ужгороді та сплачувати податки до місцевого бюджету.
З боку міської влади – повне сприяння та підтримка як цьому підприємству, так і всім іншим, які забажають перемістити свій бізнес до Ужгорода.