Ти маєш право на життя без насильства (фото)

Опубліковано: Грудень 03, 2013

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства». Ця акція проводиться відповідно плану заходів з проведення Національної компанії «Стоп насильству!», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2010 року.
Мета даної акції – привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав чоловіків і жінок.

Бібліотека-філія №2 активно долучилася до цієї акції і разом з Ужгородським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді(директор Фленько І.І.) провели акцію у ЗОШ №19. До уваги школярів була представлена виставка книг «Ти маєш право на життя без насильства!», яку презентувала бібліотекар Демидчук Н. Й. Про стан насильства та проблеми ВІЛ/СНІДу в Україні розповіла психолог соціального центру Качора Андріана Іванівна, підтверджуючи свою бесіду відеороликами. Восьмикласники ЗОШ №19 разом зі своїми вчителями (класний керівник Левкулич М.І., Сегляник І. Ю. та педагог-організатор Волошин М.Й.) приймали активну участь в обговоренні теми і визначили для себе, що таке насильство, які існують різновиди насильства, як обходитися без насильства і куди звертатися за допомогою.
На закінчення учні одержали роздатково – інформаційний матеріал про види насильства, його профілактику та попередження, а також брошурки про Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом і зробили для себе висновки, що в любій ситуації потрібно залишатися людиною.