У галереї "Ужгород" – персональна виставка народного художника України Володимира Микити

Опубліковано: Лютий 02, 2023

У галереї

Персональну виставку з нагоди 92 дня народження представив сьогодні в галереї «Ужгород» народний художник України, академік Національної академії мистецтв, почесний громадянин Ужгорода Володимир Микита.

На відкриття завітали представники влади, митці, діячі культури, поціновувачі таланту знаного митця.

Привітав іменинника і міський голова Богдан Андріїв, подякував Володимиру Микиті за творчість, у якій, наголосив, – багато світла і життєствердних кольорів, сили карпатської природи, побажав міцного здоров’я, натхнення і снаги для нової творчості!

У виставці митець презентував 36 найновіших робіт, які створив упродовж року. Тут – найбільше пейзажів, зображень яскравих кольорів квітів і дерев. Позитивний життєствердний настрій, який підкреслили гості виставки, можна простежити в роботах «Іриси», «Пошук», «Гори», «Крізь дерева», «Ріка» тощо. Віддзеркалюють переживання автора через події навколо картини «Сумний Великдень» та «Сумний квиток». Мотиви дому розкрив у картинах «Вікно» та «Під плотом». У центрі експозиції – і портрет «Оголена».

Володимир Микита подякував численній публіці за увагу до творчості, розповів про створення цих картин, наголосив на важливості для нього Господньої підтримки і любові шанувальників.