У межах дводенного форуму «Ветерани і громада: пошук можливостей для реінтеграції», який триває в Ужгороді, заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько відвідав сьогодні міську раду

Опубліковано: Липень 19, 2024

У межах дводенного форуму «Ветерани і громада: пошук можливостей для реінтеграції», який триває в Ужгороді, заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько відвідав сьогодні міську раду
Посадовець вчергове завітав до ЦНАПу, щоб детальніше ознайомитися із послугами, які надають адміністратори для ветеранів та військовослужбовців, а також дізнався, як працює управління ветеранської політики департаменту соціальної політики Ужгородської міськради, поспілкувався із в.о. міського голови, заступником міського голови Вадимом Борцем, заступником міського голови Михайлом Маргітою. У зустрічі також узяли участь заступник начальника Закарпатської ОВА Олександр Пацкан, керівники департаменту забезпечення надання адміністративних послуг міськради Артем Погорєлов та департаменту соціальної політики міської ради Марина Стасюк.

Як поінформувала начальниця Центру надання адміністративних послуг м. Ужгорода Жанна Павлув, із початку року адміністратори надали послуги понад 800 ветеранам, військовослужбовцям та членам їхніх родин. Зверталися, зокрема, для встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни і видачі посвідчень, встановлення статусу члена сім’ї загиблого ветерана, вклеювання бланка-вкладки до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок бойових дій, а також щодо реєстрації речових прав і місця проживання, за отриманням витягу з держреєстру територіальної громади, продовження виплат ВПО тощо.

Начальниця управління ветеранської політики Алла Келемец розповіла, що працівники управління надають різнопланову підтримку і допомогу ветеранам й членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України. Зокрема, це допомога в отриманні різних матеріальних виплат, які передбачені міськими цільовими програмами, а також залучення спеціалістів інших структур й організацій для надання професійних консультацій. Наприклад, ЦНАПу, де доступний сервіс «Я – ветеран», і Центру соціальних служб, де працюють психологи.

Основна мета форуму «Ветерани і громада: пошук можливостей для реінтеграції» – обмін досвідом у впровадженні кращих практик реалізації державної ветеранської політики задля надання якісних соціальних послуг ветеранам та ветеранкам. А також – налагодження максимальної взаємодії між міністерствами, регіональною владою, громадськими організаціями, щоб забезпечити воїнам гідне життя після повернення з передової.