У міській раді провели позапланове засідання комісії ТЕБНС

Опубліковано: Липень 07, 2023

У міській раді провели позапланове засідання комісії ТЕБНС
Позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося напередодні в Ужгородській міськраді під головуванням заступника міського голови Юрія Рахівського. Участь у засіданні взяли також представники управління ДСНС України у Закарпатській області, Ужгородського районного управління ГУ Нацполіції у Закарпатській області.
Зустріч провели з представниками (балансоутримувачами) установ та організацій усіх форм власності, насамперед щодо сховищ або укриттів, які знаходяться у неналежному стані. Визначили для них терміни усунення причин та умов неналежного стану. Зазначалося, що оновлено карту укриттів у місті.
Йшлося також про стан готовності виконавчого комітету Ужгородської міської на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаної із викидом радіоактивного та хімічного забруднення, прийняття мешканців інших областей, які можуть приїхати у зв’язку з можливою небезпекою.
Створено цілодобовий колцентр для оперативного реагування на звернення громадян із питань стану об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та пунктів видачі засобів радіаційного та хімічного захисту. Телефонувати за номерами 1567, (0312)61-32-20 та (050) 990 5100 можна цілодобово. За необхідності працюватиме евакуаційна комісія Ужгородської міської ради.
Насамкінець обговорили питання забезпечення протипожежного водопостачання на території Ужгородської міської територіальної громади.