У міськраді обговорили можливості для тимчасової релокації українського бізнесу до Словаччини

Опубліковано: Січень 24, 2023

У міськраді обговорили можливості для тимчасової релокації українського бізнесу до Словаччини

Співпрацю Ужгородської міської ради, платформи Дія. Бізнес та Українсько-словацької бізнес-агенції USBA обговорили сьогодні на зум-зустрічі з представниками організації заступник міського голови Ужгорода Артем Погорєлов, в.о. начальника управління економічного розвитку міста Василь Цап, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними та благодійними організаціями Юліана Бокоч, керівниця Дія.Бізнес в Ужгороді Леся Кайнер.

Йшлося насамперед про пошук ринків збуту українським експортерам на території Словаччини та ЄС, надання можливості тимчасової релокації у Словаччину українського бізнесу, щоб у непростий час, зокрема й через перебої постачання електроенергії, зберегти частину потужностей і залишатись на плаву, аби потім мати змогу повернутися в Україну і відновлювати виробничий процес.

Українсько-словацька бізнес-агенція пропонує українському бізнесу допомогу за більшістю напрямків, які визначені пріоритетними на вебсайті платформи «Бізнес. Дія. Ужгород», а саме пошук бізнес-партнерів та ринків збуту, надання комплексу послуг українським експортерам, проведення консультацій з юридичних, фінансових, адміністративних та інших питань, підготовка інформаційних та аналітичних матеріалів для українських підприємців, вирішення питання пільг/дотацій/допомоги для інвесторів з України, опрацювання питань щодо можливості залучення для допомоги українському бізнесу коштів з європейських фондів та фондів з відновлення України.

Зазначалося, що платформа «Бізнес. Дія» також уже функціонує в Польщі. Шляхи реалізації вищезгаданих напрямків обговорять і під час круглого столу, який уже цієї п'ятниці відбудеться в Ужгородській міській раді, на тему «Реальні рішення для українського бізнесу під час війни: питання українсько-словацького співробітництва».