У міськраді обговорили наміри встановлення кінної статуї Філіппа Другета

Опубліковано: Листопад 03, 2021

У міськраді обговорили наміри встановлення кінної статуї Філіппа Другета
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні із Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі – обговорили наміри встановити в обласному центрі Закарпаття кінну статую Філіппа Другета. У зустрічі також узяли участь перший заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, представник благочинного Фонду підтримки угорськомовної освіти Закарпаття Олександр Шпеник, головний архітектор міста Олег Боршовський, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич, її заступниця Вікторія Білас.
Нещодавно відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міськради, де розглянули пропозицію благочинного фонду про встановлення пам’ятника на розі площі Жупанатської та вулиці Олександра Фединця. Як зазначалося, монумент хочуть встановити до кінця наступного року – до 700-ї річниці початку оновлення Ужгородського замку: у 1322 році фортецю передали у володіння Другетам, які її реконструювали.
Міський голова Богдан Андріїв запропонував винести це питання на громадське обговорення, а після того – на розгляд сесії Ужгородської міськради. Підготують відповідне розпорядження, крім того, запропонують ще кілька локацій, де такий пам’ятник міг би бути встановлений.