У міськраді відбулося засідання Органу з питань охорони культурної спадщини

Опубліковано: Червень 03, 2021

У міськраді відбулося засідання Органу з питань охорони культурної спадщини
Чотирьом підприємцям сьогодні на черговому засіданні Органу з питань охорони культурної спадщини в Ужгородській міській раді погодили технічні паспорти вивісок у межах історичної забудови центральної частини міста. Зокрема, ресторану на набережній Незалежності, 9, магазину одягу на площі Театральній, 6, закладу громадського харчування на вул. Олександра Фединця, 19, кафе-музею на вул. Ольбрахта, 3.
Уже втретє розглядали погодження технічного паспорту вивіски магазину на вул. Корзо, 23. Прийняли рішення погодити його тимчасово, до 31 грудня цього року, оскільки для цієї будівлі вже подано на погодження паспорт опорядження фасаду і необхідно буде виконати відповідні роботи.
Відмовили у погодженні технічного паспорту вивіски донер-кебабу на пл. Театральній, 8 і рекомендували розробити проєкт вивіски із природних матеріалів, окремими об’ємними літерами чи художнім розписом – відповідно до рішення Ужгородської міськради (№ 181 від 21.04. 2016 р. «Про зміни та доповнення до Порядку встановлення вивісок в місті Ужгород, затвердженого рішенням VII сесії міської ради VI скликання 22 липня 2011 року № 193»).
Щодо паспорту вивіски на вул. Августина Волошина, 16–18 – відмовили і рекомендували розробити проєкт вивіски із натуральних або таких, що їх імітують, матеріалів, у пастельних тонах.
Розглянули також паспорти опорядження фасадів трьох будівель. Зокрема, на площі Корятовича, 7 погодили надання висновку Органу культурної спадщини, але рекомендували: при заміні вікон встановлювати дерев’яні зі збереженням автентичного рисунку; врахувати всі автентичні елементи оздоблення фасаду; паспорт опорядження фасаду погодити з управлінням містобудування та архітектури Ужгородської міської ради та Органом із питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА.
Погодили надання висновку і будинку за адресою вул. Корзо, 23, паспорт опорядження його фасаду потрібно погодити з управлінням містобудування та архітектури Ужгородської міської ради та Органом з питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА.
Щодо будівлі за адресою вул. Собранецькій, 15 прийняли рішення розглянути паспорт опорядження фасаду на засіданні Органу з питань охорони культурної спадщини після його розгляду та рекомендацій архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міськради.
При розгляді робочого проєкту «Капітальний ремонт фасаду, по вул. Олександра Фединця, 12«а» дійшли висновку, що це потрібно робити після розгляду та рекомендацій архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури міської ради.
Висновок на ескізний проєкт «Реконструкція власної квартири № 2 з надбудовою другого поверху за адресою пл. Шандора Петефі, 9» вирішили надати, адже помешкання знаходиться у внутрішньому дворі і реконструкція з надбудовою другого поверху не порушує огляд та сприйняття довколишніх пам’яток та не впливає на історичну забудову та розпланування. Проєкт також необхідно погодити з управлінням містобудування та архітектури Ужгородської міської ради та органом з питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА.