У міськраді відбувся брифінг про готовність закладів освіти Ужгорода до навчального року

Опубліковано: Серпень 30, 2019

У міськраді відбувся брифінг про готовність закладів освіти Ужгорода до навчального року

Про готовність закладів освіти Ужгорода до нового навчального закладу йшлося сьогодні у міській раді на брифінгу за участю міського голови Богдана Андріїва, секретаря міської ради, куратора освітнього напряму Андріани Сушко та начальниці управління освіти міської ради Наталії Мухомедьянової.

Богдан Андріїв повідомив, що сьогодні відбулася колегія освітян, де були присутні керівники шкіл та дитсадків, трьох профтехучилищ. Відзначив, що всі освітні заклади Ужгорода готові до нового навчального року, забезпечені всім необхідним, у тому числі перші класи – до роботи в рамках Нової української школи.

Наталія Мухомедьянова поінформувала, що 1 вересня до ужгородських шкіл підуть 1771 першокласників, працюватимуть 59 перших класів. Загалом цьогоріч у 554 класах навчатимуться 16 277 учнів. Також повідомила, що всі перші класи готові до прийому учнів, забезпечені сучасними меблями, дидактичним матеріалом, триває придбання комп’ютерної техніки, усі вчителі пройшли підготовку.

У класичній гімназії, СЗОШ №2, ЗОШ №12, 15 завершується будівництво футбольних полів, проведено поточні та капітальні ремонти у навчальних закладах, за 8 місяців 2019-го з міського бюджету профінансовано придбання предметів, матеріалів та обладнання на понад 4,9 млн грн, ще 5,2 млн грн за цей же період використали на оплату послуг та проведення поточних ремонтів.

Наталія Мухомедьянова зупинилася і на новаціях, які запрацюють вже з 1 вересня. Так, учителям заборонено оголошувати оцінки на загал, відтепер успішність учня у школі — його особиста інформація, яку вчитель не має права розголошувати на весь клас чи на батьківських зборах. Відмінено і дошки пошани відмінників навчання.
Із 1 вересня учні початкових класів зобов’язані носити світловідбивальні жилети в темну пору доби дорогою до школи й додому. Як профінансувати їх придбання – вивчатимуть, оскільки норма нова, і відповідно, видатки на неї у бюджеті міста на цей рік не передбачені. 
Остаточно відмінена шкільна форма як обов’язкова для школярів. Адміністрація школи більше не зможе примушувати учнів відвідувати уроки у формі, разом із тим їм рекомендують для щоденного використання зручний, вільний одяг.
Також Наталія Богданівна повідомила, що педагогічні працівники закладів дошкільної освіти новий навчальний рік зустрічають із підвищенням заробітної плати на 10%. До речі, на сьогодні в освітніх закладах Ужгорода потребують учителів англійської мови, історії та географії, музики, учителя початкових класів, соціального педагога, педагогів-організаторів, асистентів вчителя, вихователів груп подовженого дня та вихователів дошкільних закладів.