У міськраді відбувся круглий стіл та брифінг з нагоди відкриття в Ужгороді кризової кімнати

Опубліковано: Грудень 09, 2021

У міськраді відбувся круглий стіл та брифінг з нагоди відкриття в Ужгороді кризової кімнати
Із нагоди відкриття кризової кімнати в Ужгородській міській раді сьогодні відбувся круглий стіл із представниками суб'єктів, які в Ужгороді задіяні у запобіганні та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Обговорили основні напрями роботи новоствореної спеціалізованої служби для постраждалих та підвищення ефективності співпраці з іншими відомствами.
В.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець подякував усім, хто долучився до створення кризової кімнати, особисто проєктній координаторці Фонду ООН Ганні Висоцькій, виконавчій директорці ГО «Неємія» Тетяні Мачабелі, директору Ужгородського міського центру соціальних служб Івану Фленьку, відзначив тісну комунікацію щодо її запровадження і діяльності з українськими співробітниками Фонду ООН у галузі народонаселення, громадськими організаціями, всім, хто до дрібниць продумав, чим необхідно забезпечити помешкання.
На брифінгу в Ужгородській міськраді з нагоди відкриття кризової кімнати директор Ужгородського міського центру соціальних служб Іван Фленько відзначив, що це буде острівець безпеки для постраждалих.
Проєктна координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Висоцька повідомила, що за проєктом «Трамплін до рівності» загалом буде 9 таких кімнат, ужгородська – четверта з уже відкритих в Україні. Пані Ганна також зазначила, що з початком пандемії значно побільшало звернень щодо домашнього насильства на всі гарячі лінії, а також у поліцію.
Виконавча директорка ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі закликала всіх, хто страждає від домашнього насильства або ж знає таких людей, звертатися по допомогу. Як уже повідомлялося, зробити це можна за номерами телефонів: 102, 616472, 630103.