У Закарпатській області не послаблюють карантин

Опубліковано: Травень 22, 2020

У Закарпатській області не послаблюють карантин

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня №392 "послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій".

Сьогодні, 22 травня, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської облдержадміністрації (протокол №7) прийняла рішення "не запроваджувати на території області послаблення протиепідемічних заходів, передбачених рішеннями Уряду, прийнятих 20 травня 2020 року до нормалізації поточної епідеміологічної ситуації".

Як ідеться у протоколі №7 засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, станом на 09.00 22 травня 2020 року на Закарпатті підтверджено COVID-19 у 1003 хворих (224 медичних працівників), зареєстровано 24 летальні випадки, 255 осіб одужали.
Для другого етапу послаблення карантинних заходів, за інформацією державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, рівень епідеміологічних показників не відповідає встановленим МОЗ України критеріям щодо захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19).

„Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України” та департамент охорони здоров’я ОДА мають забезпечити проведення щоденного моніторингу визначених показників, його результати мають подати на розгляд регіональної комісії для прийняття рішень щодо введення на території області послаблення протиепідемічних заходів.

Наразі в області продовжують діяти послаблення першого етапу.

Нижче подаємо протокол №7 позапланового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської облдержадміністрації.