Умови навчання у комунальних закладах освіти Ужгорода, забезпечення їх укриттями обговорили на зустрічі у міськраді

Опубліковано: Травень 03, 2024

Умови навчання у комунальних закладах освіти Ужгорода, забезпечення їх укриттями обговорили на зустрічі у міськраді

Умови навчання у комунальних закладах освіти Ужгорода, забезпечення їх укриттями обговорили сьогодні на зустрічі міський голова Богдан Андріїв та народна депутатка України, членкиня парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина. На зустрічі були також присутні заступник начальника Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк, заступник міського голови, куратор освітнього напряму Іван Завидняк, секретар міської ради Ігор Чорній, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець, заступниця начальника управління освіти міськради Марина Пуківська.

 

Як зазначалося, на роботи з облаштування укриттів у школах і закладах дошкільної освіти Ужгорода із міського бюджету профінансували 9 млн 234  тис. грн у 2022 році, у 2023 році – 4 млн 376,3 тис. грн. Цьогоріч заплановано виділити 3 млн 200 тис. грн  на покращення умов в укриттях закладів освіти.

 

У місті 27 закладів загальної середньої освіти, із них мають укриття 23.  В Ужгородському ліцеї № 15, Ужгородському ліцеї імені В.С.Ґренджі-Донського, УПШ «Пролісок»  та Ужгородській гімназії № 13 укриття відсутні, тож обговорювали можливість будівництва тут захисних споруд і  фінансування робіт  за кошти субвенції з державного бюджету.

 

Піднімали питання добудови нового корпусу для учнів 1-4 класів  Ужгородського ліцею «Імідж» (колишня школа №19). Як відомо, будівництво розпочалося ще до війни за співфінансування Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету, однак у зв’язку із введенням у дію воєнного стану всі роботи зупинилися.

 

Під час зустрічі також обговорили можливість покращення інклюзивного середовища в освітніх закладах міста, забезпечення необхідними педагогічними кадрами, співпрацю з Інклюзивно-ресурсним центром.  

 

Юлія Гришина відвідала також Ужгородський ліцей №8, де поспілкувалася з учнями, оглянула укриття. У закладі навчаються 1340 учнів, він працює в очному режимі, тобто укриттям забезпечено всіх учасників освітнього процесу. Із міського бюджету на облаштування укриття у ліцеї №8 було виділено 1 млн 542,4 тис. грн у 2022 році, у 2023 році – 670,5 тис. грн.